XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Den typ av kirurgiska instrument som används av en ortoped


Ortopeder försöker återställa funktionen av skelettet. Detta kan inkludera en höftleds eller handkirurgi för att frigöra senor för Karpaltunnelsyndrom. Utbudet av skicklighet och instrumentering är bred. Det kan innebära att kirurgen kan använda borrmaskiner i en operation och känsliga mikro-kirurgiska instrument i en annan. De flesta av de instrument som används inom ortopedisk kirurgi är specialiserade och klassificeras enligt deras funktion.

Bone instrument

Det finns skär instrument som används för att skära igenom eller ta bort ben, såsom en kulled från höften eller en lem. De flesta av de skärande instrument är kraftverktyg. Det finns några som används för hand, såsom en rak handsåg eller en som kallas "Gigli såg." Gigli såg är en lång tråd med tänder som fäster handtag. Det används för att skära genom ben i underbenet.
Det finns också ben skärande instrument som ser ut som stora avbitare. I ryggkirurgi, som kallas instrument en "rongeur" ​​används för att bita bort på små ben.
Automatiska borrar används för att installera stift, plattor och skruvar. Handverktyg består av tänger, skruvmejslar, klubbor och kyretter används för skumma ben från ytan

vävnads~~POS=TRUNC instrument

Vissa instrument som används i ett allmänt instrument bricka kan användas i ortopedisk kirurgi såsom klämmor, sax Varor. Klämmorna används för att stoppa fartyg från blödning. Sax används för att skära genom vävnad och tråd. Sårhakar används för att hålla tillbaka muskelvävnad så kirurgen kan arbeta fritt.

Mikro Instruments

I mindre skala, innefattar samma typ av instrument mikro-kirurgi. I handkirurgi, är instrument som används för att klämma och skär. Små upprullningsdon används för att hålla såret öppet. Sutur i mikro-kirurgi är ibland så tunn, kan det knappast ses med blotta ögat.
Ett mikroskop är nödvändig för att visa operationsområdet i full storlek. Kärl och nerver ibland placeras på en färgad remsa av gummi för att identifiera dem mer exakt.

Protes

Ortopedisk kirurgi använder förmodligen protes mer än någon annan tjänst. Ledplastik har blivit rutin. Under utbyte av en höft, är storskaliga instrument som används. Elverktyg används för att skära genom ben är brotschar används för att rensa ut benet ben är bromsok används för att mäta huvudet gemensamma och mejslar används för att jämna ut benet. Lim används inuti benet benet för att hålla protesen på plats. Knä och axlar kirurgi innebär samma typ av instrument, men olika protes.

transplantat

Hudtransplantat används genom att ta en sektion från patienten med ett instrument som kallas en dermatom. Denna anordning skär en liten del av hudytan. Transplantatet placeras därefter i en annan enhet som kallas en mask transplantatet. Detta instrument maskor huden genom att placera små hål genom den. Transplantatet sedan sys fast på operationsområdet i hopp om att det kommer att accepteras av kroppen, och generera nya hud tillväxt samt att täcka och skydda platsen.