XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad är skillnaden mellan Ground Chuck & amp; 80% mager köttfärs?

Även marken chuck och 80 procent mager köttfärs är liknande i smak och sammansättning, de två har betydande skillnader. Ground chuck och 80 procent mager köttfärs erbjuda varierande mängder av protein, fett och kalorier, så din personliga näringsbehov kan göra en typ av nötkött föredra för konsumtion. Konsultera en läkare för kostråd.

kalorier

En av de mest väsentliga aspekter där marken chuck och 80 procent mager köttfärs skiljer är i innehållet i de typer av kött kalori. En 4-ounce servering av mark chuck har 380 kalorier, medan en 4-ounce servering av 80 procent mager köttfärs innehåller 278 kalorier. 102-kalori skillnad kan tyckas betydande, men det är bara fem procent av det dagliga föreslagna intag av 2000 kalorier. Du kan bränna 102 kalorier i mindre än 30 minuter av tyngdlyftning.

Fett

Skillnaden i kalorier är till stor del på grund av den varierande fetthalt i de två typerna av nötkött. Ground chuck ger 30 g fett i varje 4-ounce servering, medan 80 procent mager köttfärs har 18 g fett i en 4-ounce servering. Denna skillnad kan vara betydande, eftersom American Heart Association rekommenderar att begränsa ditt dagliga fettintag till 50 till 70 g per dag för optimal hälsa. Vissa nötkött pålägg är rik på fett, så konsumerar 80 procent mager köttfärs att skära ner på fett och sedan toppade din burgare med ost - bara ett uns. av cheddar har 9 g fett - kan vara kontraproduktivt.

Protein

Ground chuck och 80 procent mager köttfärs ge varierande mängder av protein, men skillnaden är inte signifikant. En 4-ounce servering av mark chuck har 26 g protein, medan en 4-ounce servering av 80 procent mager köttfärs ger 27,2 g protein. Harvard School of Public Health tyder på att öka ditt intag av protein kan bidra till att hantera din vikt och minska risken för hjärtsjukdomar, men en g är inte sannolikt att göra en skillnad.

Kolhydrat

Varken marken chuck eller 80 procent mager köttfärs innehåller kolhydrater, vilket gör dem acceptabelt för låg Carb diet. Men livsmedel som vanligen äts med köttfärs, såsom vete bullar och bakade bönor, är rika på kolhydrater, så faktor dessa livsmedel i dina beräkningar.

Smak

Även individuella smakpreferenser varierar, kommer sannolikt att ha en mer rik, smakrik smak marken chuck. Detta beror på att fett ger smak till livsmedel. Om du vill använda 80 procent mager köttfärs grund av den lägre kaloriinnehåll men inte vill ge avkall på smak, tillsätt kryddor, smakämnen eller lågt kaloriinnehåll pålägg såsom senap eller varm sås.