XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Fiskekort krävs för människor att fiska lagligt i varje stat i USA om en individ är under krävs åldersgränsen för ett sådant tillstånd. Fiskekort avgifter varierar från land till land, liksom vilken typ av identifiering som krävs för att köpa en. Avgifterna från fiskekort ofta används för att utveckla program som lager fisket inom staten och fondinsatser bevarande. Påföljderna varierar också beroende på var en person ertappas med att fiska utan licens. Fiskekort kan köpas från en mängd olika platser, och även på nätet i vissa stater.

Kosta

Kostnaden för en person med hemvist fiskekort kommer att skilja sig från land till land. I Connecticut, kommer bosatt fiskekort kostar $ 20, men över gränsen i Massachusetts, det kostar $ 27,50. I Florida, kan en person med hemvist fiskekort köpas för $ 17. Avgifterna för utomlands bosatta är alltid högre än för utomlands bosatta, men återigen, är beroende av var personen är skillnaden. I Iowa, till exempel, går ett utländskt licens för $ 39,50, medan en person med hemvist i Iowa behöver bara betala $ 17,50.

Tidsram

Tidsramen omfattas av en fiskelicens är normalt ett år i någon stat, men lagarna från ett tillstånd till en annan förändring. I Connecticut, en person köper en fiskelicens för ett visst år, medan i Florida någon som köper en licens täckt för 12 månader från den dag då licensen köptes. Människor som vill köpa en licens som tillåter dem att fiska lagligt för ett par dagar kommer att finna att kostnaden för en sådan licens också har stor betydelse vilket skick de är i. En 5-dagars licens i Virginia kostar $ 11, medan en tre-dagars icke -resident licens i Connecticut är $ 16.

Ledig

Det finns de som kommer att finna att deras fiskekort är gratis om de uppfyller vissa krav. Funktionshindrade medborgare, inklusive de som är blinda, kan vara berättigade till en fri fiskekort i vissa stater. Medlemmar av militären erbjuds också detta alternativ i vissa stater, eller åtminstone kan köpa sin fiskelicens för ett betydande rabatt så länge de har ordentlig militär identifiering. Native-amerikaner kan få en fri licens i stater som Maine.

Ålder

Åldern på en person kommer att diktera om de behöver en fiskelicens. De allra flesta stater kommer inte att kräva någon under 16 år att köpa en licens för att fiska, men antalet kan vara så unga som 14 i vissa stater. Omvänt, pensionärer inte heller är skyldiga att köpa fiskekort på de flesta håll, med åldern varierande från 64 hela vägen till 70. Vissa stater erbjuder även livstid licenser. Till exempel, i Alabama, kan en person i åldern 12 och 49 köpa licensen för resten av sitt liv för $ 250.

överväganden

Flera stater har gett sportfiskare möjlighet att köpa sina fiskekort på nätet, med ett system för att tillåta dem att köpa licensen med ett kreditkort och sedan skriva ut den hemma. Men angripa butiker, rådhus, och många butiker som Walmart också kommer att sälja fiskekort.

påföljder

Straffet för att inte ha en fiskelicens långt uppväger vad en person kommer att spara genom att försöka fiska utan att först köpa en. I Florida en person fångas mete utan en giltig licens står inför en $ 50 böter. I Connecticut samma brott kommer att resultera i en $ 77 böter. På samma sätt kommer det att vara $ 77 för alla som har en licens men fiskar utan det.