XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Övningar för Ovanför knä Amputation

Övningar efter att ha genomgått en ovan knä, eller trans-lårbens amputation är främst avsett att förbereda dig för att använda en protes. För att kunna använda en protes, måste höft rörelse optimeras och bibehållas genom stretching och stärkande av höftsträck och kidnappare. Som en allmän regel, hålla benet rör sig så mycket som möjligt och byta plats ofta. Genom att hålla din höft rörliga och aktiva, kommer dessa övningar att förhindra komplikationer uppstår.

Ligga benägen

Ligga liggande, eller på magen, är ett enkelt och effektivt sätt att sträcka på höftböjarmuskelaturen. Ligg på mage i cirka 20 minuter, två eller tre gånger per dag för att hålla höftböjarmuskelaturen smidig. Höftböjarmuskelaturen korsar framsidan av höften, och är benägna att förkorta efter en ovan knä amputation. Förkortning av dessa muskler kan leda till kontraktur bildning, vilket kommer att göra protesen användning extremt svårt. Att intensifiera denna sträcka, lägg till en rullad handduk under din amputerat lem.

Hip Extension

Höft förlängningar kan också göras från liggande ställning. Detta träningsmål stora sätesmusklerna av skinkorna, som är särskilt viktiga för aktiviteter såsom promenader och stående. Medan liggande, sakta lyfta amputerad lem rakt upp. Håll och räkna till tre mot tyngdkraften, och sakta sänka benet. Om detta är för svårt, kan denna övning göras i sido liggande ställning.

Ben lyft

I sidelying läge med amputerad lem på toppen och höfter raka, långsamt lyfta övre benet rakt upp mot taket. Återigen, hålla denna övning för en tre räkna mot tyngdkraften, och sedan långsamt sänka benet. Denna övning fungerar kidnapparna i höften, en annan viktig muskelgrupp för promenader. Upprepa denna övning med den icke-amputerade benet också.

adductor Stretch

En av de vanligaste kontrakturer med ovan knä amputationer förekommer i adductor, eller inre lårmusklerna. Dessa muskler ska sträckas ofta för att förhindra kontrakturer bildning. Sitter med ryggen mot en vägg, ta båda benen ut till din sida, böj icke-amputerade knä något. Tryck ned på båda låren med händerna, var noga med att hålla skinkorna på golvet. Denna sträcka ska kännas på insidan delen av låret. Håll varje stretch i minst 20 sekunder, upprepa tre till fem gånger.