XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

3-on-3 Basket är ett bra spel för att förbättra dina kunskaper under lågsäsong. Denna artikel fokuserar på ett brott som kan vara effektiva i 3-on-3-spel-det kallas "High Elbow."

Instruktioner

Hur får man på plats

1 Tilldela lägen för "High Elbow" offensiv uppsättning. Helst bör varje spelare kunna spela flera positioner för att dra fördel av matchup fördelar.

PG = point guard
W = Wing
P = Post

2 PG börjar med boll på toppen av nyckeln. I de flesta 3-on-3-turneringar, måste bollen föras in i bilden för att starta brottet.

3 W är den fria kastlinjen förlängd ungefär där den förlängda linjen skulle uppfylla trepunkts linje. W väljer att starta på högerkanten eller vänsterkanten.

4 P ställer upp på den höga armbågen på samma sida som W. hög armbåge är den punkt där banan linje skär den fria kastlinjen.

Hur man ska utföra Alternativ 1 (Pass till Högt Elbow)

5 Brott börjar med PG passerar till P.

6 P fångar passet och svänger i tredubbla hot postion mot korgen.

7 Vid P fånga passet, förfalskningar W mot PG och bryter mot korgen för en bakdörr passning från P. Om W inte får passera, han / hon skär genom banan till motsatta flygeln.

8 Efter att den första passningen till P tar PG ett par steg bort från bollen agera som om han / hon är ute ur spelet. Efter W rensar genom banan, PG skär snabbt utanför utanför skuldra P och ser ut att få en hand-off från P. Om hand-off inträffar, PG dribblar till korgen för en lay-up. Om hand-off inte inträffar, PG går till blocket och sedan ut till bollen-sidohörn.

9 Om P fortfarande har bollen vid denna punkt, han / hon ser att köra till korgen att göra mål eller att övergå till en öppen lagkamrat för ett skott.

Hur man ska utföra Alternativ 2 (Pass till Wing)

10 Brott börjar med PG passerar till W.

11 PG förfalskningar borta från bollen och snabbt skär mot P.

12 P sätter en skärm för PG.

13 PG rinner av skärmen och letar efter en passning från W. Om PG är öppen, W kastar en passning och PG satsar på upplägget. Om pass inte är öppen, skär PG genom banan till den andra sidan av spelplanen.

14 P går ut för att ställa en skärm för W vid den fria kastlinjen förlängas. Efter inställning av skärmen, P rullar tillbaka mot blocket för en eventuell pass från W.

15 W tar skärmen och kör mot armbågen och i banan. W läser försvar och gör det bästa valet mellan en öppen enhet till korgen, ett pass till den rullande P, eller ett pass till PG som kunde ta en utanför skott.

Tips

  • Om ett skott inte har fattats inom ramen för denna lek, kan laget ställa upp igen, köra en skärm och rulle, eller ser att tränga in till korgen för att skapa möjligheter.
  • Hålla spelarna sprids på banan så mycket som möjligt, det är svårt att försvara tre spelare som är utspridda