XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kan gallblåsan du undviker att förlora vikt?

Om du inte kan gå ner i vikt trots att försöka en mängd olika dieter och metoder, är det rimligt att leta efter en skyldige. Vissa människor slipa på gallblåsan, en liten orgel som utgör en viktig del av matsmältningssystemet, som en potentiell orsak till sina viktproblem. Även fetma och gallblåsan problem förefaller vara kopplade, det finns mycket som tyder på att din gallblåsan faktiskt kan hindra dig från att förlora vikt.

gallblåsan Grunderna

Gallblåsan hjälper dig att smälta fettet i kosten, enligt National Library of Medicine. När du äter en fet mat, såsom väl marmorerad rött kött eller stekt kyckling, utsöndrar gallblåsan magsafter kallas galla i din tunntarmen för att bryta ner maten i molekyler tarmarna kan absorbera. Om gallblåsan inte fungerar, kan din kropp inte absorbera så mycket fett - som mer sannolikt kommer att orsaka viktminskning, inte viktökning.

Fetma och gallblåsan problem

De flesta gallblåsan problem involverar gallsten, små ansamlingar av mineraler som blockerar kanalerna genom vilka dina galla ska flöda. Gallsten, som kan vara oerhört smärtsamt, förekommer oftare hos personer som anses överviktiga, enligt National Institute of Diabetes and Digestive och Kidneysjukdomar. Som din vikt stiger, stiger risken för gallsten också, men forskarna vet inte varför detta sker. Det är möjligt att höga nivåer av kolesterol som finns i feta människor orsakar gallsten. Däremot gallblåsan inte orsaka fetma - det bara reagerar på förändringar i kroppen på grund av fetma.

bantning

Jojo-bantning, där du ofta gå ner i vikt och sedan återvinna den, kan orsaka gallsten, enligt National Institute of Diabetes and Digestive och Kidneysjukdomar. Om din vikt hoppar upp och ner mer än 10 pund. vid en tid, du löper större risk för gallsten. Många av dessa gallsten inte producerar symptom, även om vissa gör. Återigen, kan du inte skylla din gallblåsan för din vikt fluktuationer; forskare dock fortsätta att studera sambandet mellan gallblåsan problem och vikt fluktuationer.

överväganden

Många människor gå ner i vikt efter operation för att avlägsna sina gallbladders, till stor del eftersom de måste följa en fettsnål diet att följa det förfarande, enligt University of Cincinnati s NetWellness hemsida. Om detta händer dig, kom ihåg att din gallblåsan inte hindrar dig från att gå ner i vikt - din viktminskning beror på kostförändringar. Om du vill gå ner i vikt - som kan bidra till att förhindra gallsten och andra gallblåsan problem - överväga att minska mängden fett i kosten. Konsultera en dietist eller din läkare om du behöver hjälp.