XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Oavsett om du är i parkour, frigående eller bara vill hoppa från höga objekt, att veta hur man på ett säkert sätt landa hopp kan rädda dig från allvarliga skador och förbättra din kondition. För låga hopp, landar på fötterna och böja knäna för att absorbera effekten fungerar tillräckligt bra, men för hopp över 6 fot eller så måste du genomföra en annan teknik för att förbli säker.

Instruktioner

1 Fokus på marken när du lämnar din abborre. Om du flyttar framåt, hålla ögonen på den plats där du försöker landa i stället för åt sidorna eller långt framför dig.

2 Gör första kontakt med marken på bollar av dina fötter. Böja knäna för att absorbera en del av de första effekterna av hoppet.

3 Låt din drivkraft att transportera dig framåt till en rulle. Nå ut till marken med händerna, och låt dig falla framåt.

4 Vidrör marken med en av dina axlar när du startar din rulle. Tanken bakom detta är att undvika att rulla direkt över halsen, vilket utsätter ryggmärgen till skada.

5 Fortsätt att rulla diagonalt över ryggen. Avrunda din ryggrad för att jämna ut tumlande rörelse och fördela kraft din hoppa över marken.

6 Håll benen böjda, och steg ut ur rullen.

Tips

  • Strävar efter att göra landningen och rulla så smidigt och utan avbrott som möjligt.
  • Inte hoppa från höga platser tills du har bemästrat utbyggnaden av lägre hopp. Alla hopp medför risk för allvarliga skador, och potentiellt död, så alltid sätta säkerheten främst.