XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kolit och Divertikulit Symtom

Kolit och divertikulit är två liknande inflammatoriska tarmförhållanden. Kolit utvecklas som ett resultat av inflammation i tjocktarmen, även kallad colon. Divertikulit är inflammation i en onormal påse som finns i tarmarna, vanligen tjocktarmen, säger MedlinePlus. Dessa två inflammatoriska tarmtillstånd har liknande symptom, men kolit är i allmänhet allvarligare. Enkelt granska symptom är inte tillräckligt för att göra en korrekt diagnos. En läkare kommer sannolikt genomföra olika studier för att fastställa verkliga tillstånd.

Buksmärtor

Smärta i buken är ett symptom som delas av både kolit och divertikulit. Kolit magont kan vara konstant eller intermittent, enligt MedlinePlus. Divertikulit smärta ofta fokuserat på den vänstra delen av magen, men det kan förekomma i något område av buken. National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer förklarar vidare att divertikulit kan orsaka smärta som är svår och kommer plötsligt. Den vänstra sidan kan vara tneder vid beröring. Smärta kan vara mild ibland och förvärras med tiden. Det kan också komma och gå, mycket som kolit.

Uppsvälldhet och gas

Uppblåsthet och ökad intestinal gas är vanliga symptom på kolit stater, MedlinePlus. Uppblåsthet kan känna som om luftöverskott byggs upp inne i buken. Detta kan leda till magen buktar ut mer än normalt. Gas i tarmen kan vara smärtsamt och kan orsaka ökad gasbildning.

tarm Issues

Diarré och blodig avföring är karakteristiska symptom på kolit. När tarmen blir inflammerade resultatet kan ökas sammandragningar, vilket påskyndar utdrivningen av avfall från kroppen. När mat och avfall lämnar kroppen snabbt de är oftast mer vätska. Vissa slem kommer att närvara med diarré som tarmarna försöker att lugna sig. Divertikulit kan resultera i olika avföring förändringar, bland annat kramper före eller under en avföring, förstoppning och diarré.

Feber och frossa

Både inflammatoriska tarm förhållanden kan orsaka feber eller frossa stater, MedlinePlus. Detta är speciellt vanligt när divertikulit orsakar en infektion.

dehydrering

Frekventa lös avföring kan leda till uttorkning. Detta är ett symptom i samband med kolit, enligt MedlinePlus. Tecken på uttorkning är muntorrhet, ökad törst, mörk urin eller minskad urinproduktion.

Illamående och kräkningar

Divertikulit orsakar ofta illamående och kräkningar efter, MedlinePlus. Vissa patienter kommer att uppleva oavsiktlig viktminskning från divertikulit eller kolit på grund av den ökade tarmrörelser, kräkningar och förändringar aptit. Det är möjligt att ha en minskad aptit från dessa och andra symtom inkluderande uppsvälldhet och smärta.