XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vikten av att äta fem små måltider per dag


Det finns mer att förlora vikt än bara begränsa vad du äter. Enligt många läkare och dietister, äta mer kan faktiskt hjälpa dig att nå ditt mål viktminskning. Äta mer betyder inte att konsumera mer kalorier, gram fett och socker, men att äta hälsosam mat oftare under dagen. Om du vill göra övergången till fem måltider per dag, men är inte säker på varför du bör lära sig vikten av denna friska vana innan din plan.

Stoppa Hunger Attacker

En av din kost största syndarna är en plötslig hunger attack. När du är hungrig, är det svårt att fokusera på att välja de bästa livsmedel för din hälsa eftersom allt du vill göra är att äta. Genom att bryta ner dina måltider i fem små måltider under dagen, kan du förhindra att dessa hungerattacker inträffar. Frekvent äta kommer att hålla dig mätt och bekväm, så att när det är dags för nästa måltid, är du lite hungrig och redo att äta, men inte svälta. Du kommer att kunna göra hälsosamma, medvetna beslut eftersom du känner dig bekväm nog att vänta för livsmedel att vara redo.

Att hålla blodsockret Steady

Ditt blodsocker är tyst gör du en stor tjänst under hela dagen: det ger dig den energi du behöver för att flytta runt och fungera normalt. Maten är vad bränslen ditt blodsocker, så äter ger dig kontinuerlig energi för att fungera. Vissa livsmedel, såsom söt godis, orsakar blodsockret att spetsa och sedan sjunka snabbt, medan andra livsmedel, såsom frukt och grönsaker, flytta den tillsammans i normal takt.

Äta hälsosamma mellanmål under dagen hålla ditt blodsocker stadig och lugn utan några spikar, droppar eller svaga punkter. Fem små måltider kommer att behålla ditt blodsocker mer regelbundet än tre stora.

Införa mer hälsosamma alternativ

Eftersom du förmodligen van vid tre-måltiden inrättas, har du val som du redan är bekant med och du kanske inte experimentera med många nya livsmedel. Genom att byta till en fem-måltider, är du öppen för nya val och kan få av till höger start med hälsosamma livsmedel.

Vissa närings val för en av dina små måltider inkluderar en handfull mandlar och ett ägg, en juice-baserad frukt skaka, toppad en sallad med kyckling eller halv kopp trail mix med ett äpple.

Tänk Friska

Äta fem måltider per dag innebär att du kommer att vara redo för nästa måltid strax efter din sista klar. Detta innebär att du kommer att hamna tänka på mat ofta under dagen. Genom att ständigt ha mat på hjärnan, har du en chans att komma med hälsosamma menyer och val så att när nästa måltid träffar dig att göra rätt val. I stället för att sprida ut dina måltider och ta tag vad som är lättast, tar sig tid att tänka på din mat och plan så att du äter saker som är bra för din kropp.