XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

De hälsorisker av plastpallar


Pallar används för att transportera livsmedel, kläder, läkemedel och många andra produkter. Enligt ABC-TV: s "Good Morning America", åtminstone 1,2 miljoner pallar är i bruk i USA vid någon tidpunkt. Tillverkarna använder två material för att göra lastpallar av trä och plast. Varje material har sina förespråkare, men forskare har identifierat specifika hälsorisker i samband med plastpallar.

deca

Frågan om hälsorisker i samband med plastpallar uppstår från användningen av en flamhämmande kemikalier, dekabromdifenyleter, även känd som deca. Plastpallar behandlas med deca att minska brandrisken. Enligt Environmental Working Group, en ideell organisation som använder offentlig information för att förespråka om hälso- och miljöfrågor, måste den amerikanska Food and Drug Administration (FDA) ge sitt godkännande innan deca kan användas i alla miljöer där det kommer att träda i kontakt med livsmedel. I juni 2009 hävdade Environmental Working Group att frukt och grönsaker som levereras på plastpallar höll på att utsättas för deka på ett sätt som kan ge kemikalien att läcka ut i maten.

Juridiska frågor

Som Environmental Working Group påpekade, Maine och Washington har vidtagit åtgärder för att förbjuda hushållsprodukter som behandlats med deca från att skriva in deras tillstånd. Räkningen i Maine med titeln "En lag för att skydda gravida kvinnor och barn från giftiga kemikalier släpps ut i Home." Dessa förbud omfattade inte plastpallar som behandlats med deca. Environmental Working Group lobbying FDA att förbjuda användningen av deka kring mat. Åtgärder på federal nivå kom på en större skala i december 2009 då Environmental Protection Agency (EPA) meddelade att tillverkarna av deka hade gått med på att fasa ut användningen av kemikalien i alla program i USA i slutet av 2013.

oro

Enligt "Pallet Enterprise", en branschtidning för pallen och sågverksindustrin, Oregon delstatsparlamentet passerade ett lagförslag om förbud mot kemiska, vilket förbjuder införandet av en produkt som innehåller deca i Oregon effektiv 1 januari 2011. Enligt ett pressmeddelande från lagstiftaren, blev Oregon den fjärde tillstånd att passera en deka förbud efter Washington, Maine och Vermont. Lagstiftarna citerade studier som visar att deka migrerar från sin värd i miljön och sedan i människor, där det ansamlas i fettvävnad och bryts ned till giftiga former. Tillverkare av plastpallar söker ett undantag från förbudet.

Inverkan

Plastpallar med deca kommer fortfarande att vara i bruk fram till slutet av 2013 i nästan alla stater, enligt den frivilliga överenskommelsen mellan branschen och EPA. Fram till dess, som åberopats av delstatsparlament i Maine, Washington och Oregon, kommer Deca-behandlade plastpallar fortsätter att utgöra potentiella hälsorisker, främst när det används för att transportera frukt och grönsaker som levereras utan skyddsförpackningar.