XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Enligt answerfitness.com är uthållighet förmåga hjärta, blod, kärl och lungor för att leverera syre till alla arbetande muskler och förmåga muskler att använda syre. Oavsett om du får andfådd snabbt under rutinuppgifter som att gå uppför trappor eller lyfta barn eller du har möjlighet att köra en mil utan att känna utmattad, det finns alltid utrymme att förbättra din uthållighet. För att förbättra din totala uthållighet måste du behärska kardiovaskulär och muskulär uthållighet.

kardiovaskulär Endurance

Fördelarna med hjärt uthållighet är oändliga. Enligt answerfitness.com kan hjärt uthållighetsträning minska din puls att minska belastningen på hjärtat, förbättra hjärtats förmåga att pumpa blod, öka mängden av syre till vävnader och muskler, sänka blodtrycket och förbättra din lungkapacitet.
För att förbättra din hjärt uthållighet, måste du utmana dig själv med aktiviteter som ökar din puls och andnings (andning) hastighet. Dessa aktiviteter kan innefatta löpning, vandring, cykling, simning, dans, trädgårdsarbete och aerobicspass. Tala med din läkare innan du börjar en ny träningsprogram; han kommer att diskutera några fysiska begränsningar och rekommendera aktiviteter baserade på din fysiska kondition och hälsa.
Gör ditt slutgiltiga mål att delta i 30 till 45 minuter av hjärt uthållighet aktivitet fem till sju dagar i veckan. Så småningom arbeta upp till detta mål baserat på vad din nuvarande kapacitet är. Om du skjuta dig själv för hårt kan du bli skadad och ställa dig tillbaka ytterligare. Börja med bara 10 minuter om dagen och tillsätt några minuter varje vecka. Om du redan deltar i hjärt-aktiviteter, börja med 20 eller 30 minuter om dagen.

muskeluthållighet

Mängden fysisk kondition du deltar i hög grad kan påverka din muskeluthållighet. Tyngdlyftning är ett bra sätt att förbättra din muskeluthållighet. Vikt träna varje större muskelgrupp två till tre gånger i veckan om du är en nybörjare och 3-4 gånger i veckan om du redan deltar i en vanlig träningsprogram.
Använd en lägre vikt, fler repetitioner och mindre vilotid mellan seten för att förbättra din muskeluthållighet. Använd en vikt som tillåter dig att utföra 10 till 12 repetitioner. Vila i 30 sekunder eller mindre och komplettera din nästa uppsättning av 10 till 12 repetitioner. Träna din axlar, bröst, biceps, triceps, mage och ben.
Variation är också viktigt. Ändra typ av utbildning du utför för att hålla musklerna ständigt utmanas. Utmana dina muskler kräver dem att arbeta hårdare. Det slutliga målet är ökad uthållighet och styrka.