XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Övningar för Foot Muskler och senor


Foten muskler och senor är en av tyngdpunkterna för balans och stabilitet i kroppen. De stöder din kropp under varje rörelseplan, så att du kan utöva styrka och kraft under aktiviteter där du reser framåt bakåt, uppåt-nedåt, eller från sida till sida. Med tanke på det breda spektrum av tryck din fot muskler och senor kan genomgå utföra övningar som stärker och upprätthåller dem kan vara en viktig ingrediens i din träning regim, sport, aktivitet eller livsstil.

Handduk Krullning Motion

Handduk lockar är en bra övning för att stärka din fot muskler och senor, samtidigt som det hjälper till att lindra hammertoes, tå kramp eller smärta i bollen på foten. Placera en liten eller medelstor handduk på golvet. Endast med hjälp av tårna, krypa handduken mot dig. Upprepa med andra foten. Utför fem reps med varje fot, resterande avslappnad under varje repetition. En liten vikt kan placeras på änden av handduken för att öka motståndet.

Kan Foot Roll

Massera din fot muskler och lindra fot kramper och båge stam med burk fot rullar. Sitt på en stol och placera en burk på dess sida, på golvet. Sätt foten på burken så att sidan av burken är direkt under bågen på foten. Tryck försiktigt ner foten på burken när du rullar båge av foten och tillbaka. Bara rulla kan vidarebefordra tills det når toppen av din fotens valv och bakåt tills det når botten av din båge. Fortsätt att rulla kan fram och tillbaka i 20 sekunder.

Stående Calf Höjer

Även uppkallad efter hur de riktar vadmusklerna, stående vadpress är en bra övning för din fot muskler och senor. Utför stående vadpress att stärka fötterna och förbättra balansen. Stå rak med tårna och bollar av fötterna på en kalv blockera eller på ett steg. Förläng hälarna utanför kanten av blocket, medan placera handen på en vägg eller räcke stöd. Sakta höja hälarna genom att utvidga anklarna så högt du kan, och sedan böja anklarna till dina lägre klackar. Upprepa 10 till 15 gånger.

Sandgångträning

Om du bor nära en strand, kan gå i sand bidra till att massera dina fot muskler, stärka tårna och hjälpa till med den allmänna konditionering av dina fötter. Gå i sanden barfota, parallellt längs sidan av stranden, eller, för ökad resistens, börja från strandlinjen och gå vinkelrätt från strandlinjen till mitten av sandiga området.