XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

1863 Sharps gevär är en säteslastning skjutvapen av det amerikanska inbördeskriget. Det var inte distribueras av arméer inblandade till soldaterna men ibland privat köpt som en förbättring jämfört med armén utfärdat vapen. De ursprungliga vapen är nära 150 år gamla och bör inte eldas utan att först kontrolleras av en kunnig vapensmed. Reproduktions vapen existerar, och om väl omhändertagna, bör vara säkert att skjuta. Endast svartkrut, eller dess motsvarigheter, bör användas i dessa vapen.

Instruktioner

1 Spaken, finns runt och bakom avtryckaren, nedåt för att öppna bakstycket. Denna åtgärd medför att slutstycket att glida ner, utsätta den bakre öppningen av kammaren. Håll vapnet riktat i en säker riktning med pipan vinklad nedåt under hela laddningsprocessen.

2 Driva en lämpligt dimensionerad kula in i den främre kammaren. 1863 Sharps finns i. 45 och .54 kaliber. Den riktiga kulan kommer att passa mot räfflingen på framsidan av kammaren.

3 Häll löst FFG svartkrut eller gevär Pyrodex in i kammaren bakom kulan. Kammaren av 0,45 kaliber rymmer cirka 55 korn av pulver medan 0,54 kaliber kan hålla upp till 80 kärnor. Kammaren kommer faktiskt svämma över något om en standard kula används. Använd aldrig mer än de aviserade pulver avgifter även om avfyra en mindre kula som lämnar mer utrymme i kammaren.

4 Stänga bakstycket genom att höja spaken. Detta kommer att rensa alla spill pulver från kammaren. Vid denna punkt inte längre behöver eldröret som skall pekar neråt. Rap sidan av pistolen i närheten av kammaren ett par tid med hälen av handen för att reglera pulvret.

5 Placera en tändhatt på nippeln på pistolen. 1863 Sharps gevär använder musköt stora cap. Vid denna tidpunkt vapnet är redo att avfyras.

Tips

  • En papperskassett kan användas i stället för löst puder. En bit papper lindas runt basen av kulan för att bilda en cylinder bakom kulan. Denna cylinder är fylld med den lämpliga mängden av pulver och slutet är vriden stängs. Papperskassetten skjuts in i kammaren, med kulan först, under laddningsprocessen. Den tvinnade änden av papperskassetten skjuvas av av bakstyckesblocket när den höjs med spaken. Nippeln sedan tak och pistolen är redo att avfyras.
  • Hantera alla vapen som om de var laddade. Håll vapnet riktat nedåtgående under hela laddningsprocessen.