XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vitaminer för psoriasis

Psoriasis är en inflammation i huden som drabbar miljontals amerikaner. Det finns inget botemedel, men kan livsstilsfaktorer, bland annat stresshantering, aktuell medicinering och konsumerar en hälsosam kost rik på vissa vitaminer, inklusive antioxidanten vitamin C och E, och B-vitaminer (såsom folat) erbjuder ett visst skydd mot flare- Posten.

antioxidant vitaminer

Antioxidativa vitaminer, såsom vitaminerna C, E och betakaroten (förstadium till vitamin A) bidrar till att stärka immunförsvaret, och eventuellt erbjuda skydd mot utveckling av detta tillstånd eller minska intensiteten av symtom. Människor som äter mer orange, röda och gröna grönsaker och frukter tycks vara mindre benägna att utveckla psoriasis. Livsmedel som erbjuder den mest antioxidantskydd omfattar morötter, sötpotatis, söt paprika, aprikoser, tomater och tomatprodukter, citrusfrukter och mörkgröna bladgrönsaker som spenat och kelp.

Tiamin och Pantotensyra

B-vitaminer är bra eftersom de spelar en roll i reparation och läkning av vävnaden. Ett sådant B-vitamin är tiamin, även känd som vitamin B1. Den rikaste näringskälla tiamin är fläsk. Men vetegroddar, solrosfrön och Fullkornspasta är också mycket god mat källor för detta näringsämne. Pantotensyra (PA) är en annan B-vitamin som är viktigt för hälsan hos ditt hår, hud och naglar. Mat källor av PA inkluderar avokado och bananer.

Folsyra

Personer som lider av psoriasis kan ha förhöjda homocysteinnivåer. Homocystein är en aminosyra förening som finns naturligt i blodet som kan vara giftiga, och bidra till hjärtsjukdomar, när förhöjda. I en studie som publicerats av British Journal of Dermatology, fann forskarna att ju högre nivå blod av homocystein (hos patienter med psoriasis), de mer allvarliga sjukdomssymptom. Men folsyra (vitamin B9) nivåer omvänt korrelerade med psoriasis svårighetsgrad. Därför hjälper folsyra reglera och minska homocystein. Livsmedel berikade med folsyra inkluderar bröd och spannmål. Livsmedel rika på den naturliga formen av folsyra (känd som folat) innehålla bönor, baljväxter och mörkgröna, bladgrönsaker.