XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Diet Efter en Mastektomi

En mastektomi hänvisar till avlägsnandet av en eller båda brösten via kirurgi. Mastektomi är oftast resultatet av en bröstcancerdiagnos, och genomförs för att försöka stoppa spridningen av cancern till andra delar av kroppen. Specifika livsstils försiktighetsåtgärder måste följas efter operationen för att säkerställa en snabb återhämtning utan komplikationer.

efter Care

Efter operationen måste du ta särskild hand om både dina sår och omgivande muskler och vävnader. Smärtstillande medicin kommer att vara en del av din rutin tills svullnaden och obehaget har avtagit. Du måste undvika ansträngande motion tills stygnen tas bort, men sjukgymnastik för att undvika lymfödem kan krävas. Lymfödem uppstår när lymfvätska inte kommer att rinna från dina armar eller ben och är vanligt efter mastektomi.

Diet

Så snart du har möjlighet att ta i vätskor efter anestesi avtar, kan du återuppta din vanliga kost utan restriktioner, säger University of California San Francisco Medical Center. Det är klokt att inkludera höga fiber livsmedel som frukt, grönsaker och fullkornsprodukter för att undvika förstoppning efter operationen, och observera en övergripande hälsosam kost låg halt av mättat fett och socker kan hjälpa dig att förhindra cancer i framtiden.

fluider

University of California San Francisco Medical Center rekommenderar att konsumera åtta till tio glas vatten eller någon annan icke-koffeinhaltiga drycker, varje dag efter mastektomi. Drycker som katrinplommonjuice som uppmuntrar tarm aktivitet är också fördelaktigt, säger VA Medical Hospital i Minneapolis.

Hjälp

Om du är intresserad av att ändra din kost till att omfatta fler cancerbekämpande livsmedel, be att få se en nutritionist eller dietist på sjukhuset. Hon kommer att sitta ner med dig och bygga en kost plan som är näringsmässigt ljud.

överväganden

Kontakta din läkare om du blir förstoppad av någon anledning, eller om du inte kan behålla maten. Det är också klokt att ringa om du får feber, frossa, eller om såret börjar blöda.