XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Liggcyklar är en cykel modell som ryttaren sitter i en tillbakalutad ställning. De går även under namnet "Bents." Liggcyklar gjordes ursprungligen av människor på fritiden, i garage med reservdelar som tagits från andra cyklar. Så småningom började liggcyklar som skall tillverkas. Men även i dag, tillbakalutad-cykel projekt finns för personer med tid och lust att utmana sig själva. Om du är intresserad av att skapa en recumbent cykel, ta en titt på några tidigare projekt är ett bra ställe att börja.

Kvinnans cykel / Kid Bike Hybrid

Ett enkelt sätt att skapa en recumbent cykel är att skapa en hybrid med både en kvinnas cykel samt en barncykel. I februari / mars 1999 frågan om Moder Jord News, är ett sådant projekt presenteras. Den bakre delen av barnens cykel ansluter till den främre delen av kvinnans ram, med baksidan av en gammal stol och sätet från en motionscykel som används för sätet. Projektet kostar runt $ 18, och cyklade minst lika bra som att köpa en dyr fabriksbyggd liggcykel.

Soldrivna Recumbent Bike

För långsiktiga turer, cykelentusiaster har möjlighet att skapa en långfärdscykel som kan spara upp strömmen med solpaneler. Ett sådant projekt skapades med off-the-shelf solpaneler, kommersiella motorer och färdigköpta batterier. Detta projekt består av två delar, en tandem recumbent cykel och en annan trailer enhet som går bakom cykeln. Solpanelerna sitter ovanpå både cykeln och släpet. Trailern bär också motorerna.

Recumbent cykel för funktionshindrade

En möjlig tillbakalutad-cykel projektet handlar om att skapa en tillbakalutad cykel som kan användas av offer för cerebral pares för transport. Detta projekt genomfördes av studenter från Michigan State University, och inblandade försöker skapa en cykel som kan styras med hjälp av ett absolut minimum av fysisk ansträngning. Bland de sätt som den liggande cykel gjorde detta var genom att göra den drivande kraften i cykeln kommer från både armar och ben, med hjälp av ett rack-and-pinion system för styrning och motorassistans.

Motor-Assisted Recumbent Bikes

Motor-assisterad tillbakalutad cykel projekt är populära, liksom. Många sätt att åstadkomma detta är möjligt. Ett innebär att man använder motorn från en mini-rorkult och en Nexus 7 mid-enhet. En plastbåt skars upp för att göra sätet, och en universell-joint drivs styrmekanismen.