XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vilka är fördelarna med att äta apelsiner eller Tangelo?

Äta frukt och grönsaker varje dag är en viktig del av en hälsosam kost. Såvitt frukter går, kan du inte göra bättre än att välja en citrusfrukt såsom en apelsin eller en tangelo för ett mellanmål. Dessa frukter är laddade med vitaminer och spårämnen som kan stoppa eller förhindra ett antal sjukdomar. Njut av dessa kalorifattig behandlar ofta för att skörda frukterna som de erbjuder.

C-vitamin

Apelsiner och andra citrusfrukter som Tangelo är kända för att ha stora mängder av vitamin C. Ett medium naveln orange ger 130 procent av det rekommenderade dagliga intaget för detta näringsämne. Andra apelsiner, såsom blodapelsiner och Valencia apelsiner, ger liknande mängder av vitamin C. äta en tangelo kommer också att öka din C-vitamin intag, som bara ett av dessa mindre frukt ger 100 procent av det rekommenderade dagliga intaget, enligt databasen på ProduceOasis.com. Högre intag av C-vitamin är förknippade med god hälsa, inklusive en lägre risk för stroke och vissa cancerformer, enligt Linus Pauling Institute.

Fiber och vatteninnehåll

Apelsiner och Tangelo är bra tillägg till en hälsosam kost, inklusive lågkaloridieter. En tangelo ger bara 70 kalorier, medan ett medium naveln orange har bara 80. Båda frukter är rika på fibrer, även om att lägga fiber till din kost är en prioritet, gå med orange, som har 7 g fiber jämfört med 2 g hittades i en tangelo. Innehållet i dessa frukter fiber och vatten kan bidra till att öka mättnadskänslan, vilket gör dem till ett bra val för ett mellanmål mellan måltiderna.

Polyfenoler och flavinoids

Apelsiner och Tangelo är rik på polyfenoler och flavonoider, växtämnen som kan ha hälsoskyddande egenskaper. Dessa föreningar är särskilt utbredd i citrusväxter, med mer än 4000 polyfenoler och 60 flavonoider har identifierats, enligt en rapport från Dr. Katrine Baghurst för myndighet Trädgårdsodling Austrialia. Dessa föreningar är en utmärkt anledning att ta apelsiner, Tangelo och andra citrusfrukter i din kost, eftersom de har anti-virus, anti-inflammatorisk, antioxidant och anticarcinogenic egenskaper.

Kumariner och Terpener

Grate orange och tangelo skal för att lägga till sallader, fisk och kyckling och bakade varor för ännu fler hälsofördelar. Skalet innehåller kumariner, fytokemikalier som kan vara skyddande medel mot cancer och andra tumörer. Även uppgifterna om fördelarna med dessa kumariner är fortfarande ofullständig, nuvarande bevisen pekar på att det är en lovande cancer förebyggande. Andra ämnen som finns i apelsiner och Tangelo som har anticanceregenskaper är terpener, av vilka några kan också hittas i skalet. Dessa föreningar kan minska tumörstorleken hos människa och används också som en behandling för gallsten.