XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur viktigt är glutamin i Bodybuilding?

Glutamin är en viktig, icke-essentiell aminosyra som finns i höga koncentrationer i din blodplasma. "Icke-essentiell" i detta sammanhang betyder att du behöver det, men du behöver inte äta det eftersom din kropp kan syntetisera det. Du kan syntetisera glutamin i muskelvävnaden. Det kan påverka aminosyrametabolismen och kvävebalans i musklerna. Glutamin är viktigt i ett antal metaboliska processer relaterade till muskelåterhämtning och motion, så det har använts som ett näringstillskott för kroppsbyggare och idrottare som vill få muskler storlek och styrka. Glutamintillskott har inte utvärderats av Food and Drug Administration, Därför bör du kontakta din läkare innan användning.

Glutamin och hormoner

Glutamin är involverade i tillverkning och reglering av humant-tillväxthormon, eller HGH. I sin bok "Näring för Hälsa och idrott," nutritionist Melvin H. Williams skriver att glutamin har visat sig öka HGH nivåer och stimulera proteinsyntes, eller bildandet av nya proteiner, genom att öka muskelcellvolymen. Glutamin fungerar som en föregångare till tillväxt hormon eller GHRH, som produceras av hypothalamus körtel och stimulerar din främre hypofysen i hjärnan att frigöra tillväxthormon. Detta hormon, i sin tur, ökar graden av muskeltillväxt.

energiproduktion

Glutamin anses gluconeogenic och har förmågan att skapa muskelglykogen från blodglukos, vilket påverkar energiproduktionen under träning. Att öka tillgängligheten av glukos till dina muskler under träning kan öka motion prestanda, intensitet och återhämtning, särskilt under upprepade anfall av intensiv styrketräning, såsom de metoder som används av många kroppsbyggare. Glutamin hjälper också till att avlägsna aminosyror, pyruvat och andra biprodukter från energiomsättningen i musklerna, och därigenom öka din återhämtning mellan seten av motstånd övningar.

Över utbildning

Över utbildning syndrom är ett tillstånd som resulterar från att utöva mer intensivt och oftare än din kropp kan hantera och är associerad med symtom på överdriven träning, såsom trötthet, sömnsvårigheter, minskad muskelstyrka och ökad hjärtfrekvens. Kroppsbyggare, på grund av deras intensiva tyngdlyftning program, kan vara mer mottagliga för över-utbildning än andra idrottare. Glutamintillskott kan minska effekterna av över-utbildning syndrom genom att öka graden av musklernas återhämtning efter träning på grund av en ökning av hastigheten av proteinsyntesen i musklerna.

andra överväganden

Kompletterande glutamin anses ha en låg toxicitet, och är i allmänhet väl tolereras. 2001 "Sport Tillägg Encyclopedia" säger att glutamin tillskott kan resultera i gastrointestinal distress, inklusive illamående, diarré och magbesvär. Mindre vanliga effekter av glutamintillskott inkluderar en ökning av depression, ångest och nervositet, baserat på glutamin s stimulerande effekt på vissa kemikalier i hjärnan och hormoner, men mer forskning måste genomföras på detta område. Bodybuilders som tar andra tillväxthormon stimulatorer kan observera en ökning av svårighetsgraden av de eventuella biverkningar av glutamin.