XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Do Green Field ärtor räknas som grönsak eller stärkelse i Diabetic Diet?

Ärter har sitt ursprung i Asien och var en av de första grödor som odlas av människan. Inte att förväxla med den färska ärter, är ärter en torr ärta och omfattar ärter och black-eyed peas. Det gröna ärter är hög i både protein och kolhydrater, och för diabetiker räknas som en stärkelse, inte en grönsak.

stärkelser

Att hjälpa till med måltid planering och blodsockerkontroll, är livsmedel för diabetiker delas in i grupper baserade på likheter i näringssammansättning, nämligen kolhydrater, protein och fett. Stärkelser är livsmedel i vilka en tjänstgör typiskt innehåller ca 80 kalorier, 15 g kolhydrater, 3 g protein och 0 g fett. Innehållet carb i livsmedel såsom stärkelse kan öka blodsockret. Diabetiker behöver kontrollera mängden kolhydrater de äter under dagen och vid varje måltid för att underlätta blodsockerkontroll.

Grönsaker

För diabetiker, är grönsaker kategoriseras i två olika grupper: stärkelse och nonstarchy grönsaker. Nonstarchy grönsaker är låga i kalorier och kolhydrater. Typiskt, en portion nonstarchy grönsaker innehåller 25 kalorier, 5 g kolhydrater, 2 g protein och 0 g fett. American Diabetes Association rekommenderar att som en diabetiker, du äta så många nonstarchy grönsaker som du vill. Stärkelserika grönsaker har ett högre innehåll carb, och för diabetiker klassificeras som en stärkelse, i vilken en portion motsvarar 80 kalorier, 15 g kolhydrater, 3 g protein och 0 g fett.

Green Field ärtor

En halv kopp servering av kokta gröna ärter, även känd som delade ärter, innehåller 114 kalorier, 20 g kolhydrater, 8 g protein och 0 g fett. Högre i kalorier och kolhydrater än en traditionell portion stärkelse, det gröna ärter är näringssammansättning mer liknar en stärkelse än en nonstarchy grönsak. När inklusive gröna fält ärtor som en del av din diet plan, måste du räkna dem som en stärkelse.

Magert protein

Den gröna ärter räknas också som en magert protein för diabetiker på grund av dess höga proteinhalt. En typisk portion magert protein på listan över diabetes utbyte innehåller 45 kalorier, 7 g protein, 0 g kolhydrater och 0-3 g fett.