XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur att sprida statisk elektricitet


Statisk elektricitet är en elektrisk laddning som lagras på ytan av vissa föremål. Statisk elektricitet byggs upp när elektroner från en yta flytta till en annan under kontakt, som när du gnuggar en ballong mot huvudet. Detta lämnar en avgift på materialen. Chocken av statisk elektricitet kommer när den uppbyggda laddningen neutraliseras när det laddade materialet bringas i kontakt med ett material av motsatt laddning och en kort elektrisk ström flyter genom det laddade materialet. Diffunderande statisk elektricitet är en fråga om att avlägsna ett materials förmåga att hålla en elektrisk laddning.

Instruktioner

Statisk kläder och mattor

1 Fyll en liten sprayflaska ungefär tre fjärdedelar fulla med vatten.

2 Lägg till en fullständig tak på sköljmedel vätska till sprayflaska. Skaka tills väl blandat.

3 Spraya blandningen på drabbade områdena av kläder och på mattor för att sprida närvarande statisk elektricitet och förhindrar mer från att lagra upp. Upprepa vid behov.

Statisk på hår

4 Använd hårbalsam, utöver din vanliga schampo för att lägga fukt till håret, minska mängden av statisk.

5 Använd hattar gjorda av bomull eller andra icke-ull huvudbonader som ull genererar statisk elektricitet genom friktion.

6 Spraya hårspray i din pensel innan kamning för att neutralisera statiska laddningar i håret.

Statisk i bilar

7 Tryck på en metall bil dörrhandtag med dina nycklar innan luckan öppnas.

8 Tryck på en metall dörrhandtag inuti bilen innan glider över sätet för att jorda dig själv och ladda ur eventuell uppbyggd statisk elektricitet.

9 Använd icke-syntetiska fibrer som bomull i stället för polyester eller nylon som syntetmaterial ger mycket mer statisk laddning än naturmaterial.