XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Pop-up tält Camper & amp; lightning Safety

Åskväder kan inträffa när som helst på året, men de är vanligast under våren och sommaren. Detta är också den tid på året då många människor njuta av camping. Att veta hur man ska bemöta hotet om blixten medan camping i en pop-up tält campare kan rädda ditt liv.

Fara

I USA, cirka 25 miljoner blixtar inträffar årligen. Sådana blinkar orsakar årligen i genomsnitt 58 dödsfall. Dessutom är hundratals personer skadades av blixtnedslag, ofta orsakar allvarliga neurologiska skador, såsom minnesförlust, uppmärksamhetsstörning, sömnstörningar och yrsel. Ligga utanför under åskväder är riskfylld verksamhet.

Skydd

Enligt National Weather Service webbplats, det bästa skydd vara i under åskväder är en byggnad med elkraft eller utomhus VVS eller ett fordon med en hård, metallram som omsluter sina passagerare. Osäkra fordon, dock är listade som konvertibler och golfbilar, som inte har den fasta substansen, metallram. Pop-up campare, som är övervägande sidigt med textilliknande material, är osäkra skyddsrum under åskväder.

Faraday-bur

Faradays bur fenomen gör fasta metallhaltiga inramade fordon skyddshem. Blixtnedslag kommer att resa runt utsidan av en metall-inramade fordon, i huvudsak skydda passagerarna inom från elektriska stötar. Så länge passageraren inte gör kontakt med det yttre metallhöljet genom att trycka inre delar såsom ratt, radio ratten eller dörrhandtag, kommer han att vara säker. Faradays bur fenomen förklarar varför en solid metall fordon är en mycket säkrare skydd jämfört med en pop-up tält camper med mjuka väggar.

försiktighetsåtgärder

Om din enda skydd alternativ under åskväder är en pop-up husbil, vidta försiktighetsåtgärder för att minimera risken för att träffas av blixten. Ställ inte upp din pop-up husbil nära metallstrukturer, kraftledningar eller andra föremål som skulle locka blixten. Försök att inte etablera er camping på toppen av en kulle, i öppna gläntor, nära de högsta träden i området eller som visar tecken på tidigare skada blixtnedslag. När inuti din pop-up husbil under åskväder, inte röra vid någon del av metallramen.

medvetenhet

När utomhus, alltid vara uppmärksam på väderförhållanden. Camp med en radio och lyssna på aktuella prognoser. Förbli vaksam mot himlen för överhängande stormar. Om du kan höra åska, blixt inte långt efter. Vid det första ljudet av en storm, bör du ta skydd omedelbart. Håll ett fast, metall-inramade fordon i närheten av din campingen använda som säkert skydd. Vänta alltid 30 minuter efter den sista dunder innan du lämnar din bostad.