XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Orsaker till Foot Arch Pain


Fotvalvet smärta kan vara försvagande och frustrerande. Att förstå orsakerna till foten båge smärta kan vara vad du behöver för att få behandling för att åtgärda problemet.

Plantar fasciit

Plantar fascia är starkt band som löper över bågen av foten stöder bågen. Ibland denna fascia kan bli grovt, inflammerad och öm. När inflammerad, har du ett tillstånd som kallas plantar fasciit. Enligt National Institutes of Health, är plantar fasciit en av de vanligaste orsakerna till mul smärta. Smärta i samband med detta tillstånd orsakar ofta en inkonsekvent brännande känsla i hälen och hålfoten. Smärtan av plantar fasciit kan minskas med stretchövningar och botas med en kombination av vila och anpassade skor.

Platt fotad

Ett tillstånd som kallas PES planus eller platta fötter, orsakar fotvalvet smärta som ett resultat av hur en person med platta fötter måste gå. Vissa människor också uppleva smärta eftersom två ben i foten är smält samman på fel sätt. Platta fötter utvecklas ofta i barndomen, men kan uppträda plötsligt hos personer över 60 års ålder Ofta kan smärtan lindras genom användning av anti-inflammatoriska läkemedel och ortopediska skoinlägg. Yngre barn med detta problem nytta stag anklarna att öka sina promenader.

Anstränga

Fötter bära bördan av de flesta dagliga aktiviteter. Om ett maratonlopp eller gå runt på kontoret i ett par illasittande skor, konstant belastning på foten leder till fotvalvet smärta. För att förhindra en mer allvarliga och kroniska tillstånd såsom tendinit, är det viktigt att förhindra fot stam. Alltid bära skor som passar väl och är lämpliga för den typ av verksamhet du är engagerad i. Om smärtan kvarstår, anser vila fötterna och bära ortopediska skoinlägg när du måste vara på fötterna.

Artrit

Fötterna är fulla av brosk som hjälper mildra varje steg. Men när denna brosk börjar erodera eller förändring, kan den fortsatta stammen orsakar artrit. Enligt Arthritis Foundation, människor som försummar fotproblem och fot smärta i hela deras liv är mer benägna att utveckla artrit i fötterna senare i livet. Artrit är inte botas, så du bör göra allt för att ta hand om dina fötter för att förhindra denna sjukdom.

Medicinska tillstånd

Personer med blod och nervsjukdomar ofta plågas av fötter problem. De med diabetes, Parkinsons sjukdom, ben eller fot missbildningar eller ryggmärgs missbildningar kan ha svårt att gå på grund av sina sjukdomar. Dessa plats påfrestningar på valven i fötterna. Specialiserade verktyg för att underlätta dämpning steget eller gå ordentligt kan användas för att lindra smärtan i den här situationen.