XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur man kan bli av ett litet barn & # 039; s diarré och utslag

Alla småbarn blir sjuka ibland, och vanliga symptom hos små barn är diarré och utslag. Merparten av tiden dessa sjukdomar orsakas av ett virus och de passerar på egen hand, men du kan snabba på barns återhämtning genom att hålla honom bekväm och släckt. I vissa fall kan diarré eller ett utslag vara ett symtom på en allvarligare hälsotillstånd eller allergi. Om ditt barns diarré varar mer än några dagar, om ett utslag ser allvarlig eller täcker ett stort område av hans kropp eller om de åtföljs av andra oroande symptom, ring din barnläkare omedelbart.

Steg 1

Ge ditt barn massor av klara vätskor att dricka. Ett barn med diarré förlorar vätska snabbt, och det finns risk för att bli uttorkad. Ge henne vatten, isbitar, popsicles, utspädd juice eller vätskeersättning, såsom Pedialyte. Undvik att ge henne mjölk, mejeriprodukter kan göra diarré värre.

Steg 2

Erbjuda honom livsmedel från BRAT diet, som är bananer, ris, äppelmos och rostat bröd. Dessa livsmedel tenderar att vara icke-irriterande för magen och tarmarna efter en dust med en mage virus, och kan hjälpa binda lös avföring.

steg 3

Bada ditt barn i ljummet vatten. En kopp havregryn läggs till badvattnet kan hjälpa till att lindra klåda i samband med ett utslag. Klappa henne torr med en mjuk handduk.

steg 4

Håll ditt barns utslag ren och torr, och klä honom i lätt, mjuk bomull kläder för att minimera irritation och friktion.

steg 5

Fråga doktorn om att tillämpa calamin lotion eller hydrokortison kräm till utslag. Använd hydrokortison kräm sparsamt, och gäller inte för en stor del av ditt barns kropp utan inrådan av sin läkare.

varningar

  • Ge inte mot diarré mediciner till barn, såvida inte läkaren säger till.

tips

  • Om diarré och utslag återkommer försök att avgöra om de kan orsakas av en allergi eller en medicin som ditt barn tar. I vissa fall kan vissa vacciner orsaka biverkningar som inkluderar ett utslag eller diarré. Inte avbryta ett barns medicinering eller undvika vaccinationer utan att tala med din läkare, som i många fall, fördelarna överväger de tillfälliga biverkningar.