XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Blodsocker, även känd som blodsocker, är av avgörande betydelse för kroppen. För mycket eller för lite blodsocker kan få allvarliga hälsorisker, särskilt om det förekommer ofta under en lång tidsperiod.

Hur det fungerar

Livsmedel som innehåller socker eller kolhydrater förse kroppen med blodsocker. Bukspottkörteln utsöndrar ett hormon som kallas insulin som svar på blodsockret. Insulin obligationer med socker, vilket gör att den blir mat för hjärnan och bränsle för kroppen.

Normala blodsockernivåer

En normal blodsockernivå varierar från 70 mg / dl till 120 mg / dl (milligram socker till deciliter blod). Nivån kan stiga eller lägre något friska människor som en reaktion på en måltid rik på kolhydrater eller ansträngande motion, men spetsen är inte allvarlig eller långvarig.

Höga blodsockernivåer

En blodsockernivå högre än 120 mg / dl kallas hyperglykemi. Hyperglykemi kan vara ett symptom på en underliggande sjukdom såsom nedsatt glukostolerans (IGT) eller diabetes. American Diabetes Association uppskattar att åtta procent av USA: s befolkning har någon form av diabetes.

Lågt blodsocker

En blodsockernivå under 70 mg / dl kallas hypoglykemi. Långvarig eller svår hypoglykemi, särskilt hos barn, kan vara ett symptom på ett tillstånd som hyperinsulinism.

implikationer

Både hyperglykemi och hypoglykemi kan orsaka hälsoproblem på kort och lång sikt. Hyperglykemi medför fler allvarliga långsiktiga risker såsom hjärt- och njursjukdomar och skador på blodkärl. Hypoglykemi risker är mycket allvarligare på kort sikt. Svår hypoglykemi kan snabbt leda till medvetslöshet, kramper, koma eller dödsfall.

Testning

Blodsockernivåer testas med en glukosmätare. Glukosmätare läsa små prover av blod och visa blodsockernivån inom en minut eller två. De kan köpas på apotek eller läkemedelsförsörjningen.