XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Med knäledsplastik kommer att förändra ditt liv. Om du har lidit av långvarig smärta och en förlamande brist på motion, kan operation bli en enorm förbättring. Men även om du är nöjd med resultatet, en fullständig återhämtning beror mycket på dig. Rehabilitering spelar en stor roll i framgångsrik knäled. Att få din anknytning tillbaka efter total knäledsplastik tar arbete.

Instruktioner

Att återfå Förlängning efter Total knäledsplastik

1 Börja med sjukgymnastik och vara beredd att hålla fast vid det. Det kommer att bli svårt, och det kommer att bli smärtsamt, men det är absolut nödvändigt om du vill att läka ordentligt.

2 Gör häl diabilder. Från sittande ställning, placera fötterna på marken eller golvet. Med hjälp av en handduk virad runt vristen och grips i varje hand, försiktigt glida hälen tillbaka mot din bakre änden. Börja med fem upprepningar och arbeta upp till 20 eller mer över tiden. Vid varje session försöka få hälen lite längre tillbaka.

3 Ligg på en säng med framsidan nedåt och låta benet att hänga över sängen. Slappna av quadricep muskler och låta gravitationen dra benet rakt genom att dra foten mot golvet. När benet rätas, sakta föra den tillbaka upp till en fullständig böjt läge. tillåter då att sjunka ner igen.

4 Under överinseende av en sjukgymnast, använder maskiner vikt att göra ben lockar och benpress. Dessa kommer att arbeta musklerna runt knät och bryta ner ärrvävnad. Det kommer också att hjälpa din totala böjning eller böjningsrörelsen.

5 Gör vägg knäböj. Luta ryggen mot en vägg, med knäna lätt böjda. Långsamt sänka dig till en måttlig knäböj samtidigt hålla ryggen platt mot väggen. Börja med fem upprepningar och arbeta upp till 20 eller mer.

6 Gör alla dessa övningar och eventuella ytterligare sådana som rekommenderas av din terapeut. Sätt din bästa insats i dem. Ju bättre du gör på sjukgymnastik, desto mer förlängningen du kommer att ha.

Tips

  • Ta din smärtbehandling om 30 minuter innan du börjar sjukgymnastik. Detta ger kroppen en chans att avvärja en del av smärtan när det gäller.
  • Tills din återhämtning är klar, aldrig prova en övning inte rensas först av din läkare eller sjukgymnast. Du vill inte att sätta din återhämtning i riskzonen.