XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Fyra stadier av alkoholism

Översikt

Alkoholism är en kronisk och progressiv sjukdom. Det kan påverka människor oavsett ålder, kön eller ras. Denna komplexa tillstånd påverkar sinnet liksom kroppen. Alkoholism kännetecknas av en besatthet att dricka och en oförmåga att kontrollera mängden alkohol som konsumeras. Vänster obehandlade, visar prognosen dålig, med personer som lider återkommande återfall och slutligen döden.

Första etappen: Den adaptiva Stage

Ett problem emellanåt korsar linjen från "normala" dricka till det första steget när man dricker blir ett medel för psykologisk flykt från verkligheten. Vid denna punkt, dricka inte längre är sociala men blir ett invanda sätt att känslomässig flykt från hämningar problem och farhågor. Den mest betydande process i det första steget omfattar utveckling av tolerans. Detta skede är en progressiv tillstånd där den som dricker har att förbruka större mängder alkohol för att uppnå samma känsla. Fysiskt, till personens kropp förändras på cellulär nivå anpassa sig till de ökade mängderna av alkohol. Utåt, finns det liten eller ingen indikation på utvecklingen av sjukdomen i detta skede.

Andra etappen: Dependence

Som person fortsätter att dricka stora mängder alkohol under en tid, utvecklar han ett kännetecken karakteristiska för den andra etappen av alkoholism: beroende. Eftersom hans kropp har anpassat sig till högre nivåer av alkohol, börjar han att känna sig obekväma och irriterad när du inte dricker. I detta skede medvetet planerar en person hans schema att involvera dricka och kan börja dricka tidigare på dagen. I detta skede kan alkoholister inte kunna sluta efter att ha tagit sin första drink.

Utåt, under detta skede av sjukdomen, blir personens dricka märkbar dem nära honom som familjemedlemmar, vänner och medarbetare. I många fall kan de känna sig mer bekymrad och generad om hans drickande. Han kan börja försöka dölja sitt beteende genom att isolera sig, undvika folk och ljuger om sitt drickande.

Fysiska konsekvenser inklusive: baksmälla, strömavbrott, darrningar och magproblem ökar eftersom detta skede fortskrider. Psykologiskt, alkoholister är oftast i förnekande av deras tillstånd, och tenderar att skylla på andra människor och omständigheter för sina problem.

Tredje etappen: Progression

Som sjukdomen fortskrider, förlust av kontroll blir mer uppenbar. Typiskt, alkoholister har för avsikt att ha en eller två drinkar och finner sig oförmögna eller ovilliga att sluta efter den första drycken. Utåt börjar de upplever konsekvenserna av sitt drickande, särskilt de som rör familj, jobb, ekonomiska eller juridiska frågor. Hennes isolering från vänner och familj blir mer uttalad. I detta skede börjar de att försumma som hobbies och intressen, men så småningom, försummar hon mer grundläggande saker som personlig hygien, mat och tak över huvudet. Under detta skede kan de försöker sluta dricka helt och hållet, men finner sig oförmögen att göra det.

Fjärde etappen: Slutsats

Den fjärde etappen av alkoholism kännetecknas av en kronisk förlust av kontroll. I tidigare skeden började förlust av kontroll efter att ha tagit den första drink eller två. Men i detta skede, inte problemet dricker inte har kontroll över den första drinken, han måste dricka för att fungera. Ett problem drinker i detta skede kan sällan hålla ett fast jobb, och kan ha ekonomiska problem. Han har sannolikt alien sina vänner och familj, och finner sig själv ensam en hopplös kamp mot alkoholism. I detta skede, försök att sluta dricka åtföljs av svåra abstinenssymtom inklusive: irritabilitet, tremor, huvudvärk, hallucinationer, kramper och även dödsfall. Delirium tremens är en potentiellt dödlig form av alkoholism tillbakadragande som nästan alltid sker om alkoholisten får omedelbar alkoholism behandling. En artikel i "Journal of American Medical Association" 2006 visar att alkoholproblem kräva läkarvård detox i detta skede. Efter medicinsk detox, bör patienter får känslomässiga och psykologiska rehabilitering för långtidsbehandling av sjukdomen.