XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Personer med narcissistisk personlighetsstörning har en förhöjd känsla av själv betydelse och ett stort behov av uppmärksamhet. Det är en av de svåraste personlighetsstörningar att behandla.

individuell terapi

Intensiv, långa behandlingen med en SAKAB är behandlingen grunden för igenkänning ohälsosamma och negativa beteenden och lära friska ersättnings attityder.

familjeterapi

Eftersom narcissism påverkar hela familjen, är behandling med närmaste familjemedlemmar till hjälp för att undervisa familjen och narcissist att kommunicera öppet. Att lära sig att effektivt lösa problem är ett viktigt mål.

GRUPPTERAPI

Gruppterapi är till hjälp för narcissisten att träffa andra med samma sjukdom och dela problem och lösningar. Lyssna på andra med en liknande uppsättning av dynamik och problem är till hjälp för att möjliggöra självigenkänning.

mål

Psykoterapi är inte en quick fix, och det kan ta månader eller år för narcissisten att erkänna egenskaper som behöver utvecklas i ett hälsosamt sätt. Målet är att den enskilde att utveckla färdigheter som gör det möjligt för honom att samverka i samhället på ett mer ändamålsenligt och ärligt sätt.

mediciner

Det finns inga mediciner som hjälper till med denna sjukdom. Eftersom depression och missbruk är kopplade till detta psykisk sjukdom, antidepressiva medel kan förskrivas för att hjälpa till.