XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur man laga mat och baka med rismjöl

Rismjöl, en glutenfri produkt som producerar många av samma resultat som vetemjöl, besitter sin egen distinkta egenskaper. används ofta som förtjockningsmedel i matlagning, är rismjöl också lämplig för framställning av kex, kakor och dumplings. Den silkeslen konsistens och ljusa vita färgen på rismjöl som skiljer den från andra mjöl. Rismjöl är allmänt tillgänglig på de asiatiska marknaderna och naturliga mataffärer, eller så kan du göra din egen med hjälp av en kaffekvarn.

Rismjöl för Förtjockning

Hur man laga mat och baka med rismjöl

Rismjöl fungerar på samma sätt som vetemjöl för-tjock soppor, såser och skyer. Att tjockna en maträtt, skapa en roux från olja, lök och rismjöl som bas innan du lägger din vätska och koka den. Du kan också använda det i slutet av ett preparat genom att göra en slurry. Tillsätt 1 del rismjöl till 4 delar vatten och blanda väl tills den är slät, utan klumpar. Tillsätt 1 kopp vätska från sås eller soppa och blanda väl innan du lägger blandningen tillbaka till potten och omrörning.

Rismjöl för Dumplings

Hur man laga mat och baka med rismjöl

Rismjöl används ofta i Asien för att skapa dumplings fyllda med både söta och salta blandningar. För att göra en deg, blanda rismjöl, vatten och ibland bakpulver och socker tillsammans för att skapa en boll. Efter vila, rulla ut degen till ett långt stycke och dela upp den i det angivna antalet bitar. Platta bollar, fylla dem med marinerad fläsk, blandade grönsaker eller söt böna pasta. Täta klimpar genom att sidorna samman och pressa ihop kanterna. Flip klimpar över och ånga i en pappersfodrad ångare under ca 10 minuter eller tills genomstekt.

Rismjöl i bakning

Hur man laga mat och baka med rismjöl

Rismjöl är en lämplig ersättare i baka kakor, muffins och andra söta produkter, men det är oftast ersattes i sött bröd, eftersom den inte har någon gluten, en nödvändig ingrediens för fast vetebröd. Det fungerar bra i ljusare muffins och kakor och kombineras ofta med andra icke-vetemjöl för att uppnå den önskade konsistensen. För bästa resultat vid användning av rismjöl i bakning, använda ett recept formuleras speciellt för rismjöl eftersom det inte är en lika swap för regelbunden mjöl i de flesta fall.

Rismjöl för stekning

Hur man laga mat och baka med rismjöl

Rismjöl gör friterade rätter tillgängliga för personer med gluten allergier. Det ger ett fint brynt beläggning på stekt mat. Gör en smet med hjälp av rismjöl och vatten eller helt enkelt belägga mindre bitar av kött i den torra mjölet efter kryddor; stek tills mjölet är skarpa och köttet är genomstekt.

varningar

  • Eftersom allergener varierar mellan individer, alltid vara noga med att upplysa dem du tjäna dina bakverk till om ingredienser som de äter. Soja allergier och mutter allergier är lika vanligt som vete eller gluten allergier, så att inte anta att det är hälsosammare för dig och din familj kommer alltid att vara sant för andra.

tips

  • Du kan experimentera med andra typer av nötter måltid, eller om du är allergisk mot nötter, ersätta mutter måltider med potatismjöl eller sojamjöl i identiska steg.