XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Pengar Ledarskap för tonåringar: lyxvaror Versus nödvändigheter

Om din tonåring lär sig att hantera pengar nu kan hon räddas från stressen i kreditkort skuld och ekonomisk osäkerhet senare i livet. Många vuxna krypa vid tanken på en budget, eller fördröja tillfredsställelse att en ny TV eller smartphone kan ge. När du hjälpa din tonåring förstå skillnaden mellan lyxvaror och förnödenheter, du lära henne en viktig överlevnads färdighet som kommer att löna sig i sitt vuxna liv.

Definiera lyxvaror och nödvändigheter

En nödvändighet är något du behöver, medan en lyxartikel är något som du kan leva utan. Be din tonåring att kategorisera saker han redan har - han kan bli förvånad över hur några av hans tillhörigheter är faktiska behov. Paul Horwitz av Federal Deposit Insurance Corporation gör en bra punkt på denna skillnad som han säger, "Ett behov kan vara ett par sneakers, men en brist är $ 125 par annonseras av din favorit idrottare." Men bara för att ett objekt är en lyx betyder inte att du ska aldrig äger den. I själva verket kan du använda lyxartiklar att lära din tonåring om fördröjd tillfredsställelse. Om din tonåring håller ut på att köpa den senaste $ 50 videospel, till exempel, kan han spara pengar och lägga den mot en ny $ 300 spelsystem.

Hjälpa din tonåring göra smarta köpbeslut

Mint, en pengar förvaltning webbplats rekommenderar tonåringar ställa sig några frågor innan du köper något: kommer jag att använda den här produkten? Om jag köper det, kommer jag slut på pengar för andra viktiga saker? Kommer att köpa denna ta bort från alla skulder jag är skyldig? Kan jag finner denna artikel billigare någon annanstans? Svaret på dessa frågor kommer att hjälpa din tonåring bestämma om objektet är något värt att köpa, eller om det är bättre att vänta. Det är viktigt att betona att din tonåring lönar sig någon skuld innan du köper lyxvaror, speciellt om ett nytt inköp kommer att sätta henne vidare i skuld. Om hon oansvarigt med ett kreditkort, kan det vara bättre att lära henne om att låna genom att använda ett förbetalt kreditkort eller betalkort.

Bearbetning och ersättningar

En deltidsarbete är ett effektivt sätt för en tonåring att börja likställa arbete med inkomst. Även om din tonåring är i arbetskraften, men det är viktigt att du fortfarande förse honom med sina grundläggande behov. Barns utveckling experter på Kids Health hemsida rekommenderar att ge en liten veckopeng av "låtsaspengar", men också en kvartalsvis bidrag för nya kläder. Även din tonåring kommer att ha nytta av sin inkomst och kredit- eller betalkort på ett ansvarsfullt sätt, är nu inte tid att kräva honom att betala för alla sina behov.

Tips för att stimulera Money Management

Uppmuntra din tonåring att spåra henne spendera med hjälp av en telefon app, webbverktyg, kalkylblad eller papper och penna. Visa henne hur kuponger, försäljning och secondhand butiker kan hjälpa henne sträcka ut sina pengar. Uppmuntra henne att använda kontanter när hon kan - det är lättare att se exakt hur mycket hon har när det är framför henne, snarare än på ett kort. Visa henne hur man gör efterforskningar på nätet för att hitta de bästa produkterna för minst summa pengar, och visa genom ditt eget beteende hur du kan skjuta upp inköp lyxvaror när andra saker måste komma först.