XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

En framstående faktor som väger tungt i att hålla människor från att sluta sina jobb är sjukförsäkring. Tanken på att förlora din sjukförsäkring kan vara skrämmande när du lämnar din arbetsgivare. Tack vare ett program som kallas COBRA, den konsoliderade Omnibus Budget Reconciliation Act, kan du behålla din försäkring även efter att du slutat.

Regelbundna Täckning Stoppar

När du har ett jobb, de flesta arbetsgivare betalar för din hälsa försäkringspremier för dig. Du kan bli skyldig att betala en del av premierna för dig och din familj medan arbetsgivaren tar upp resten. Vissa arbetsgivare betalar för täckning för en månad eller ens en fjärdedel, så det kan finnas vissa kudde av kvardröjande täckning även om du avslutar. Fråga din arbetsgivare hur länge din sjukförsäkring betalas upp genom att se om den betalda täckning tar dig för en viss tidsperiod efter att sluta.

COBRA Fortsättning Täckning

När du avslutar ditt jobb, har du också möjlighet att välja att ta emot COBRA täckning. Detta är ett program på uppdrag av federal lag som kräver att arbetsgivarna att låta de anställda att stanna på deras grupp sjukförsäkring plan temporärt efter att de slutat sitt jobb. När du avslutar ditt jobb, kommer du att ha 60 dagar från det att du får din COBRA valet meddelande från din arbetsgivare att avgöra om du vill ta COBRA täckning eller vidarebefordra det.

Varaktighet av försäkringsskydd

När du får på COBRA täckning, kan du fortsätta att få täckning via din vanliga försäkring för upp till 18 månader. Detta gör att du oftast gott om tid att hitta ett nytt jobb utan att behöva köpa en separat försäkring. Om du är inaktiverade, kan du få täckning för en ännu längre tid. I det här fallet kan du omfattas av COBRA för en extra 11 månader medan du söker efter ett annat jobb.

Nästa steg

När du väljer att gå vidare COBRA, måste du börja överväga ditt nästa drag. Om du letar efter ett annat jobb, kan du eventuellt få på det företagets gruppförsäkring när du är anställd. Det kan ta några månader att arbeta för det nya bolaget innan du blir berättigad till sin sjukförsäkring plan. Om du planerar att bli egenföretagare eller vistas i arbete för ett tag, kanske du istället vill köpa en individuell plan sjukförsäkring.