XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Gör Sprinters Train detsamma som påbyggare?

Även om båda sprinters och påbyggare delta regelbundet i styrketräning, metoder för utbildning skiljer sig avsevärt. Som en sprinter, måste du fokusera din träning på att bygga hastighet och kraft, utan tanke på utseende. Som en bodybuilder, måste din träning bygga en balanserad, estetiskt tilltalande kroppsbyggnad, även om detta sker på bekostnad av prestanda. Konsultera sjukvårds aktivitet innan någon atletisk träning eller bodybuilding program.

bodybuilding

Bodybuilding är uppbyggd kring att utveckla en balanserad kroppsbyggnad, med lika utveckling av alla stora muskelgrupper. På konkurrens bodybuilding scenen, det spelar ingen roll hur mycket du lyfter eller hur snabbt du är bara hur du ser ut. En stor del av utbildningen är inriktad på att utveckla armarna, eftersom de presenteras under praktiskt taget varje bodybuilding pose. Förutom fokus på utbildning för utseende, bodybuilding diet, som syftar till att tömma så mycket fett och vatten som möjligt för konkurrens, är mycket skadligt för prestanda.

bodybuilding utbildning

Bodybuilding utbildning är ofta baserad runt vad som är känt som en delad, där varje träningspass är inriktad på ett eller flera kroppsdelar. En vanlig bodybuilding program skulle träna dina bröst, axlar och triceps på måndag, benen på onsdag och ryggen och biceps på fredag. Andra varianter finns, och särskilda utbildningar kan programmeras för att få upp en svag kroppsdel. Svag betyder inte styrka, men en kroppsdel ​​som är betydligt mindre och i proportion till resten av kroppen.

sprinter Training

Grundläggande sprinter utbildning kretsar runt banan. Den vanligaste övningen utförs är förivrar målet avstånd som du kommer att tävla i. Detta balanseras med kortare körningar på en snabbare tempo för att bygga hastighet och kraft, och något längre går att bygga uthållighet. Extra möten som kör kullar bygga styrka och förbättra tekniken. Extra arbete kan göras för att bygga burst makt såsom grundläggande hoppning borrar eller hoppa rep, som båda bygger plötslig acceleration och förbättra din konditionering.

Styrketräning för Sprinters

Den grundläggande övning för sprinters är skivstång knäböj. Denna övning bygger makt i benen, och det allmänna målet är att förbättra styrka. Det finns ett direkt samband mellan styrkan i din knäböj och din hastighet, enligt en studie i 2005 "Journal of Strength and Conditioning Research." Huk också balanseras med andra övningar för hamstrings såsom god morgon och ben lockar, och överkroppsträning är begränsad till kraft övningar såsom makt ren, där staven dras explosivt till axlarna i en eller två rörelser.