XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vilka är fördelarna med Rose eterisk olja?

Rose eterisk olja har använts genom historien i den gamla konsten att aromaterapi som en helande tonic och stämningsupplyftande tillägg. Intressant, eftersom rosenblad är inte mycket hög oljehalt, det tar flera tusen pounds av rosenblad för att producera bara ett uns av denna värdefulla olja, beroende på sort av växten används. På grund av dessa faktorer, rosenolja tenderar att vara dyra. Däremot sitt pris inte hindra det från att vara en av de mest populära eteriska oljor.

antidepressiv

Rose eterisk olja ofta rekommenderas av aromatherapists för dess antidepressiva och humörhöjande egenskaper. Enligt aromatherapist Jeanne Rose i sin bok, "The Aromaterapi Book: Program och Inhaleringar" rosenolja används för att lugna nerverna, lugna nervsystemet och fungerar som en tonic för att lindra symptom på depression. Bara doften av rosenolja kan ge lindring från depressiva symtom. Det används i bad, inhalationer och aromterapi brännare för att tillhandahålla en stämning uppsving under tider av stress och trötthet. Depressiva symtom kan också vara lättad när rosenolja används i massage.

Afrodisiakum

Du kanske redan är bekant med användningen av rosen som ett afrodisiakum. Enligt legenden var Kleopatra sägs ha tagit aromatiska bad med hjälp av rosenblad för att hjälpa locka sina älskare. Rose olja används i moderna aromaterapi och ayurvediska behandlingar för att stimulera libido. Enligt Swami Sadashiva Tirtha - en ayurvedisk läkare, instruktör på Ayurveda Holistic Health Center i Bayville, New York, och författare till "The Ayurveda Encyclopedia: Natur hemligheter till läkning, förebyggande och livslängd" - rose är tänkt att öka känslan av kärlek, medkänsla och hängivenhet, och fungerar som en tonic för den kvinnliga reproduktionssystemet. Massage med rosenolja sägs stimulera libido och öka känslor av sexuell lust.

Baktericid

Rose olja har antibakteriella, sammandragande, antiseptiska och antivirala egenskaper, som gör det användbart vid behandling och desinfektion av mindre skärsår och skrubbsår. Enligt Jeanne Rose, rosenolja innehåller en förening som kallas farnesol, vilket bidrar till att döda bakterier och kan hjälpa till med förnyelse av ny hud. Rose olja kan användas i hudvårdsbehandlingar för att förebygga och bekämpa bakterier i samband med tillstånd såsom akne. Det kan hjälpa till att behandla finnar och fläckar genom att minska längden och svårighetsgraden av flareups. Rose olja är också till nytta för dem som har känslig hud, eftersom det är i allmänhet säkra för alla hudtyper och brukar inte orsaka allergiska reaktioner.