XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man installerar Shock Cord


Shock sladdar är oerhört användbara för en mängd olika utomhustillämpningar, från camping och båtliv, lastning en mountainbike på baksidan av bilen. Liksom alla tie-down, tricket att installera gummikablar är att få dem tillräckligt stram för att fästa vad de är tänkta att hålla ned, utan att dra sladdar så hårt du riskerar att ha en krok lossna sladden, vilket gör att whipsaw genom luften. Det är farligt. Denna handledning förklarar hur man installerar gummikablar säkert och korrekt.

Instruktioner

Hur man installerar Shock Cord

1 Bestämma lastvikten av det föremål som skall fastbunden mot märk styrkan av stötsladden. Om du fyller på 100 pounds av cyklar på en bärare, måste du åtminstone fyra 30-pound-rankade gummikablar med tillräcklig längd för att säkra cyklarna.

2 Köra chocken sladden runt (och i fallet med en cykel ram, företrädesvis genom) till objektet vara bunden.

3 Föra de två krokar på vardera änden av det stötsladden tillsammans.

4 Linda någon extra längd runt objektet som skall fästas, såsom sadelstolpe av ett berg cykel. Använda ett balanserat antal gummikablar på vardera sidan av tie-down-objekt så att ojämn elastiska trycket inte kommer att orsaka en sida av objektet för att svänga bort ett fordon, till exempel.

5 Lås krokarna tillsammans för att säkra chock sladd. Krokarna ska kräva lite stretch för att föra dem samman, men inte sträckt så tätt att du anstränga dig försöker ansluta dem. Krokar som sitter åt kan dyka loss från chocken sladden, som kommer att skicka nylon och elastiskt material piska runt, vilket kan orsaka allvarliga skador och skador på egendom.

6 Lossa chock sladd genom att dra hakarna tillräckligt nära varandra för att frigöra dem. Noggrant packa chock sladd medan du håller båda ändar.

Tips

  • Tältstång ersättningssatser och stöt sladd reparationssatser är allmänt tillgängliga både online och via detaljhandeln utomhus outfitters.
  • Kasta bort skadade eller slitna gummikablar och ersätt med nya sladdar.