XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
De bästa livsmedel för Carb Loading

Med en stor idrottsevenemang eller mammut träningspass på horisonten, kan du vara orolig för att upprätthålla din energi nivåer och bibehålla prestanda. Frukta inte - med ett begrepp som kallas carb lastning, du kan manipulera din kost för att se till att du känner dig och utföra dina bästa kommer den stora dagen. Det är viktigt att du väljer rätt mat för att festa på.

Carb-Loading Principer

När du tränar hårt, bränner kroppen glykogen - den lagrade form av kolhydrater i musklerna - för bränsle. Att hålla på, behöver denna glykogen fyllas. Genom att ladda upp på kolhydrater före din ras eller händelse, kan du se till att dina glykogen butiker är på full kapacitet, vilket ger dig ihållande energi. Under din carb belastning, måste du mellan 3 och 5 gram kolhydrater per pund kroppsvikt varje dag.

Plockningen av gäng

Lättsmälta kolhydrater är din bästa insats. Dessa kommer in i blodomloppet relativt snabbt och kan bidra till att ge snabb frisättning energi. Sport nutritionist Nancy Clark föreslår granolastänger, bagels, högre socker frukter som bananer och russin, spannmål, vit potatis, pasta, smaksatt yoghurt, ris och fikon barer. Om du kämpar för att äta så mycket kolhydrater, då flytande källor - till exempel sportdrycker och juice - kan vara användbara.

Vad som bör undvikas

Medan fiberrik mat är oftast en frisk komplement till din diet, är en tid där du vill begränsa fiber en carb-laddningsfasen. Högre fiberrika livsmedel är långsammare att smälta och kan orsaka uppsvälldhet och gas. Detta innebär att äta mycket grönsaker eller bönor är inte en bra idé. Du vill också begränsa din konsumtion av fullkornsprodukter och högre fiber frukter som bär eller äpplen, och samtidigt undvika alla livsmedel som har lagt fiber, såsom hög-fiber eller kli spannmål.

Hitta din bästa plan

Ingen kolhydratladdningsprotokollet eller ställa lista över livsmedel kommer att fungera för alla. En bra idé är att prova en carb last med en mängd olika livsmedel två till tre veckor innan din stora evenemang, så att du kan se vad du svarar på bäst. Undvik att införa några matar strax före eller på den stora dagen, och hålla sig till enkla, enda ingrediens carb mat med låg fetthalt och låg till måttlig proteinhalten så mycket som möjligt.