XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Finns vissa livsmedel bra för att äta för manlig infertilitet?

Infertilitet kännetecknas av misslyckandet av ett par att uppnå graviditet efter ett år eller mer av oskyddat samlag. Manlig fertilitet beror på spermie kvantitet och kvalitet, som kan påverkas av flera saker som livsstil, miljö, medfödd och hälsorelaterade faktorer, enligt MayoClinic.com. Att äta en näringsrik kost, motion, skära ned på alkohol och bibehålla en hälsosam kroppsvikt ökar fertiliteten och oddsen att bli gravid. Infertilitet orsaker bör diagnostiseras av en läkare innan man överväger andra möjliga lösningar.

avokado

Avokado kan vara till nytta för manlig infertilitet eftersom de innehåller hälsosamma mängder av vitamin E, en antioxidant som hjälper spermierna penetrera ägget och hastigheter rörlighet, rapporterar Fertilitnet.com. Vitamin E hjälper kroppen att producera friska spermier. Om kroppen innehåller otillräckliga mängder av vitamin E, kan det inte producera viktiga könshormoner som är viktiga för spermieproduktionen, rapporterar Health på University of Michigan Health System webbplats. Andra livsmedel som innehåller vitamin E inkluderar jordnötter, majs, squash och solrosfrön.

Pumpafrön

Pumpafrön innehåller betydande mängder zink, vilket kan öka antalet spermier och testosteron, rapporterar WhatToExpect.com. Pumpa packas med Omega-3-fettsyror, som kan förbättra sexuell funktion och stimulera blodflödet till könsorganen. Brist på zink kan minska testosteronnivåer hos vissa män. Andra livsmedel som innehåller zink inkluderar krabba, kalkon och lamm.

Granatäpple

En annan kraftfull antioxidant är granatäpple juice, som kan öka spermiernas kvalitet och räkna om de konsumeras på regelbunden basis. Enligt Acubalance Hälsocenter, granatäpple juice innehåller antioxiderande egenskaper som kan bidra till att öka spermiecelldensitet, spermiernas rörlighet och hantera erektil dysfunktion. Det kan också minska onormala mängder spermier. När det gäller manlig fertilitet, har hälsofördelarna med granatäpple fokuserat på saft och fruktköttet men extrakt också få uppmärksamhet.

tomater

Tomater kan ha en positiv effekt på fertiliteten, enligt Fertilinet.com. Tomater innehåller väsentliga mängder av antioxidanten karotenoid lykopen. Hos män med låga nivåer av karotenoid lykopen, kan denna antioxidant förbättra spermiernas rörlighet och och räkna. Health på University of Michigan webbplats konstaterar att karotenoid lykopen är viktigt för friska spermier och att män kämpar med låga nivåer av lykopen brukar ha fertilitetsproblem. Andra karotenoid-lykopen rika livsmedel innehålla vattenmelon, vindruvor och grapefrukt.