XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Typer av Foot Hängslen


Foot hängslen används för att behandla en rad olika tillstånd som påverkar fötter och vrister. Fot hängslen används i tillstånd såsom droppfot, fotled svaghet, polio, neurologiska problem, klumpfot, fot och fotled missbildningar, och skelett reparationer i fotleden. Foot hängslen också används för ömma fötter och skador på undersidan av foten.

Ackommoderande Foot ortoser

Ackommoderande fot ortoser är utformade för att ge komfort till skadade områden på botten av foten. De är gjorda av ett stort utbud av material, såsom kork, läder, plast, skum och gummi. De är mer flexibla och mjukare än funktionell fot ortoser. Dessa ortoser skapas med hjälp av en tredimensionell modell av foten antingen genom att ta en gipsform av foten, kliva in i en låda med komprimer skum eller skanna foten med en mekanisk eller optisk skanner.

Funktionella Foot ortoser

Funktionella fot ortoser används för att korrigera avvikelser i foten funktion. De är gjorda av halvstyva, av styv plast eller grafitmaterial. De är tunnare än ackommoderande fot othoses och kan passa inuti skor. De också är gjorda av en tre-dimensionell modell av foten på samma sätt som den ackommoderande fot ortos. Funktionella fot ortoser behandla tå ledvärk, valv och vristen smärta, fotled och häl smärta. Smärta i foten orsakar också onormal ben, knä och höft funktion. Så, funktionella fot ortoser behandla också tendinit, bursit förhållanden och benskydd spjälor.

Ankel Foot ortoser

Fotled fot ortoser, även känd som AFOs, behandla ett tillstånd som kallas dropfoot. Dropfoot uppstår när du har en begränsad eller total förlust av förmågan att höja foten vid fotleden. På grund av detta handikapp, kan tårna av foten dra längs marken och foten inte höjas ordentligt. Det finns många typer av fotled fot ortoser. Typen en läkare eller terapeut använder beror på ditt individuella fall. Det är korta ben fasta AFOs, dorsalflexion bistå korta ben AFOs, fasta fotled AFOs (med eller utan bakre stopp) som finns med dorsalflexion hjälpa, fulla ben bakre bladfjäder AFOs och energiretur AFOs.