XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kronisk Kräkningar & amp; Viktminskning

Kronisk kräkningar har flera möjliga orsaker, alla med olika egenskaper. Vissa kortsiktiga sjukdomar som influensa, kan orsaka ihållande kräkningar som resulterar i viktminskning. Andra långvariga problem, såsom bulimi eller cyklisk kräkningar störning, kan kvarstå på en nästan daglig basis i flera månader eller år. En sjukvårdspersonal kan göra en korrekt diagnos för att hjälpa patienten att få behandling.

Betydelse

Vad definierar en sjukdom eller symptom som kronisk kan variera från en institution till en annan. Typiskt, återkommande episoder av kräkning som kvarstår efter ett par dagar föreslår ett kroniskt problem. Att bara ha en dålig fall av matförgiftning eller influensa gör inte kräkningar ihållande eller kronisk. Det är möjligt att gå ner i vikt från dessa korta och ibland svåra fall av kräkningar.

När kräkning, passerar och returnerar flera gånger under loppet av dagar, veckor eller månader då en individ är sannolikt att ha kronisk kräkningar. Det är inte troligt att en diagnos kan göras bara genom att undersöka frekvensen av kräkningar och betydelsen av vikt som går förlorad. De ytterligare symtom som åtföljer kräkningar kommer att behöva undersökas.

typer

Cykliska kräkningar är en sällsynt syndrom som drabbar barn i åldrarna tre och sju stater MayoClinic.com. National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer påpekar att denna sjukdom är inte längre bara en pediatrisk problem eftersom det kan påverka människor i alla åldrar. Det kännetecknas av kraftigt illamående och kräkningar med enstaka migrän och vissa viktminskning som anses kronisk eller ihållande. Andra typer av kronisk kräkningar inkluderar buken migrän, gastrointestinal sjuka och bulimi.

symptom

I alla fall av ihållande kräkningar en individ kan gå ner i vikt. Symtomen vid varje kronisk kräkningar orsak varierar, vissa bara något. Cykliska kräkningar har fyra faser. Det börjar med några symptom och följs av varningsskyltar på kräkningar, såsom buksmärta eller illamående. Det finns en chans att kräkningar inträffar plötsligt, som är den tredje fasen av sjukdomen påstår National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer. Längden av denna fas varierar från en individ till en annan. Det kan vara flera timmar eller tom dagar. Efter denna fas, kommer individen att börja må bättre med deras aptit tillbaka och illamående och kräkningar avtagande.

Gastrointestinala sjukdomar som orsakar illamående och kräkningar är stora. Tills sjukdomen identifieras och behandlas kräkningar kommer att bestå. Exempel innefattar ofta förstoppning, halsbränna, magsår, infektion av olika delar av mag-tarmkanalen och inflammatoriska tarmsjukdomar. Symtom på var och en av dessa sjukdomar varierar kraftigt mellan ihållande diarré, buksmärta, blödning i ändtarmen eller har blod i avföringen.

Bulimia är lättare att skilja från andra kroniska kräkningar orsaker. Det kännetecknas av regelbunden hetsätning följt av olämpligt beteende att rensa maten, vilket kan inkludera att framkalla kräkning. HelpGuide.org förklarar att detta beteende är cyklisk och inträffar när individen känner ånger över hetsätning eller känns otillräcklig på grund av en förvrängd kroppsuppfattning. Ibland bulimi är mindre om vikt och mer om att utöva kontroll.

Viktminskning Överväganden

Varje gång en person kräks några viktminskning är möjlig. Detta bör vara kort sikt och har inga allvarliga hälsorisker. Med kronisk kräkningar sjukdomar en individ är en större risk för komplikationer i samband med viktminskning. För det första är den vikt som är förlorat initialt oftast från vatten. Resultatet av att förlora för mycket vatten är uttorkning. Effekterna av uttorkning kan omfatta minskad urinering, muntorrhet, letargi och mörkare under ögonen. Med tiden uttorkning kan bli allvarligare och leda till kroppen att stänga och individen behöver akutvård, inklusive en intravenös linje av vätskor.

Ihållande kräkningar, såsom med cyklisk kräkning eller bulimi, kan resultera i kroppen bli undernärda. När livsmedel konsumeras men utkastade kroppen inte får alla viktiga näringsämnen. Även om individen har ingen aptit när lidande och återhämta sig från en släng av kräkningar, är kroppen ofta behöver bränsle.

Behandling

Behandling av kronisk kräkningar är det första steget för att förbättra viktminskning. En korrekt diagnos måste göras först, vilket kan kräva olika tester, särskilt om den bakomliggande orsaken är någon form av mag-tarmproblem, såsom en infektion eller sår. Cykliska kräkningar behandlas med olika receptbelagda läkemedel för att kontrollera möjliga orsaker, inklusive antidepressiva och smärtstillande enligt MayoClinic.com.

Gastrointestinala sjukdomar har ett brett utbud av behandlingsalternativ som sträcker sig från steroider för att minska inflammation mot antibiotika för att behandla infektioner och även kostförändringar för att minska skov föreslår National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer. Den primära behandlingen för bulimi, såsom indikeras av HealthGuide.org, är terapi med en kvalificerad psykisk sjukvårdspersonal. Det första steget för att förbättra detta tillstånd är att bryta ohälsosamma matvanor och sedan ändrar negativ självbild genom att skapa nya tankemönster och lösa underliggande känslomässiga problem.