XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vad är orsakerna till illamående och uppblåsthet?


Uppblåsthet är ett villkor i magen eller tarmarna som skapar en fullständig, tät, obehaglig känsla. Illamående är känslan av att behöva kräkas. Även illamående och uppsvälldhet kan påverka nästan vem som helst kan båda villkor vara symtom på en underliggande sjukdom. Om du ofta har dessa symtom, se din läkare för en diagnos.

Laktosintolerant

Laktosintolerans är oförmågan att smälta laktos i mjölk och mjölkprodukter, enligt KidsHealth.org. När någon som lider av laktosintolerans förbrukar mjölk eller mjölkprodukter, kan han uppleva illamående och uppblåsthet. Andra symtom är diarré, gas och magkramper. De som är laktosintoleranta bör undvika livsmedel som innehåller laktos och ta over-the-counter mediciner som bidra till att bryta ner laktos.

gastropares

Gastropares är ett hälsotillstånd som uppstår på grund av att magen tar för lång tid att tömma sitt innehåll, enligt National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer. Den långsamma processen matsmältnings beror på nerv som styr rörelsen av livsmedel från magen genom mag-tarmkanalen skadas. Andra vanliga symptom förutom illamående och uppblåsthet, är halsbränna, aptitlöshet, viktminskning och spasmer i magtrakten.

Mat allergier

En födoämnesallergi orsakas av immunsystemets svar på vissa livsmedel. En allergisk reaktion mot mat kan vara obekvämt, men inte svår, för vissa människor, men det kan vara livshotande för andra. Förutom illamående och uppblåsthet, andra symptom på födoämnesallergier är svårt att andas, diarré, yrsel och nässelutslag. Om du reagerar på detta sätt till ett livsmedel, få akut medicinsk hjälp.

Dålig matsmältning

Matsmältningsbesvär är en allmän term som används för att beskriva obehag i den övre delen av buken, enligt Mayo Clinic. Äta för mycket, fet mat, rökning och nervositet är bara några av orsakerna till matsmältningsbesvär. Mindre vanliga symtom på matsmältningsbesvär är uppblåsthet och illamående. Andra symtom är mättnadskänsla snart efter att ha ätit en måltid, smärta i övre delen av buken och en brännande känsla mellan botten av bröstbenet och naveln.