XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Sluta äta och dricka vatten

Så du äter en fantastisk måltid och helt plötsligt du börjar uppleva skarp buksmärtor, tillsammans med bröst, hals eller skuldra. Och då du börjar kräkas blod eller har blod i avföringen. Eller magen är öm vid beröring och du inte kan passera avföring. Vad gör du? Först undvika att äta fast föda om du upplever magsmärtor efter att ha ätit. De magsmärtor kan komma från ett antal orsaker såsom gastrit, mag- eller koloncancer och stress. Det är viktigt att dricka vatten eller klara vätskor om magsmärtor inträffar efter att ha ätit.

Ring din läkare

Om magsmärtor som inträffar efter att ha ätit kvarstår och smärtan är i övre delen av buken, kan användningen av antacida hjälpa till att lindra en del av smärtan. Ring din läkare om symtomen kvarstår under mer än två till fem dagar. Dessa symtom är uppblåsthet, diarré, magbesvär, feber med smärta, en brännande känsla vid urinering, frekvent urinering, smärta i skulderbladen, illamående, dålig aptit och oförklarlig viktminskning.

Vad din läkare kommer att göra

Din läkare kommer att göra en medicinsk historia och fysisk undersökning för att hitta orsaken till din smärta. Läkaren kommer att kontrollera för punkt ömhet genom att utföra en fysisk undersökning. Läkaren kommer också att ställa frågor relaterade till din smärta och matvanor. Läkaren kan utföra följande tester för att hitta orsaken till smärtan: barium lavemang; övre gastrointestinala (GI) och tunntarms serien; blod, urin och avföring test; endoskopi av den övre GI-kanalen; och ultraljud och / eller röntgen av buken.

Vet dina gränser

Det bästa sättet att undvika magont efter att ha ätit eller minimera dess effekter är genom att leva ett hälsosamt liv. Det är viktigt att leda en stressfri liv, öka magert kött, frukt och grönsaker i din kost, öka din dagliga fysiska aktiviteter och bibehålla en hälsosam vikt. Undvik att använda H2-blockerare och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) eftersom de kan orsaka ytterligare inflammation i magslemhinnan. Ett alternativ är att använda smärtstillande som innehåller paracetamol. Om du upplever magsmärtor efter att ha ätit, är det viktigt att undvika citrus; hög fetthalt, stekt och fet mat; koffein; alkohol och kolsyrade drycker.

Du kan stoppa smärta

Det finns ett antal olika sätt för att förebygga buksmärtor. Fortsätta att äta en välbalanserad kost som är rik på fibrer. Ät små måltider ofta. Höj sängens huvudända. Sluta äta två timmar före sänggåendet. Sitta upprätt i minst 30 minuter efter att ha ätit. Drick mycket vatten varje dag, och begränsa livsmedel som orsakar gas.