XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vad är Fritids Kanoter?


Njut naturen och utforska din lokala vatten tomt med en fritids kanot. Nybörjare paddlare kan ta itu med lugna vatten med en stabil och lätt att använda vattenkärl såsom ett rekreations kanot. Hyr en från din lokala båt brygga eller besöka en State Park med en båtuthyrning eftergift till provkörning en. Andra typer av kanoter inkluderar multi-purpose, Whitewater, racing och flod kanoter.

Definition och användningsområden

Rekreations kanoter är utformade för flatwater paddling och kännetecknas av sin användarvänlighet. De är stabila och lätt att manövrera, vilket gör dem populära för nybörjare paddlare. Till skillnad från lättare och mer lättrörliga båtar, rekreation kanoter är svåra att kantra eller vänds. Ideala användningsområden är allmän paddling, fågelskådning, fiske och fotografering. Enligt Canoeing.com är fritids kanoter också ofta kallas "stuga" eller "stad sjö" kanoter. Även bäst lämpade för casual dagsutflykter, de är också i stånd att natten utflykter.

Storlek

Fritids kanoter är vanligtvis konstruerade med kortare längd och större bredd proportioner jämfört med andra typer av kanoter. Längden varierar från 13 till 16 fot med bredder över 36 fot. Välj längre fritids kanoter för hastighet och för enklare paddling i långa sträckor. Längre kanoter är också perfekt om du behöver mer lagringsutrymme. Kortare båtar är mer praktiskt att transportera och är också lättare att manövrera. Om din lokala vatten har smala vikar och vattendrag, välja fritids kanoter med en kortare längd.

skrovform

Kanoter finns i olika skrovformer. Enligt REI expertråd finns i allmänhet fyra skrovformer att tänka på: platt, rund, ytlig båge och V-bottnar. Fritids kanoter med plana bottnar är mest idealiska för Flatwater paddling på grund av dess utmärkta initial stabilitet. Men platt-formade skrov tenderar att vara ganska långsamt särskilt när fullastad med redskap. Rundade skrov är byggda för hastighet men är oftast finns på högpresterande kanoter.

Material

Olika material används för att konstruera rekreations kanoter. Aluminium, glasfiber, Kevlar, trä och Royalex är bara några av de val du kan hitta när du handlar för en båt. Kanoter tillverkade av aluminium är hållbara och underhållsfria men vanligtvis lider av dålig design. Komplexa och eleganta skrov är svåra att uppnå med aluminium, enligt Canoeing.com. Glasfiber kanoter är styva och ger paddling effektivitet. De har förbättrad nötningsbeständighet och är enkla att reparera på grund av deras tjocka lager av vävt tyg och polyesterharts.