XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

"Harness" är ett välkänt olika Frye boot som har en "O" ring bunden till dubbade band vid ankeln. Tillverkade av högkvalitativt läder, sele stövlar inte, tyvärr, kom ur lådan perfekt utformad för din fot unika form. Bryta i ett par sele stövlar är en process som involverar långsamt omforma och något stretching läder att göra stövlar mer bekväm. Undvik att använda snabba metoder för att bryta i läderstövlar med vatten, som kan förvränga och vanställer det porösa materialet. Istället, ta din tid genom att långsamt sträcka läder.

Steg 1

Applicera ett tunt lager av läder balsam på utsidan av stövlar. Med hjälp av en mjuk trasa, applicera produkten. Inte bara balsam hjälp förlänga livslängden på stövlarna, det gör också lädret mjukare och mer följsamma.

Steg 2

Glida på två par av tunga bomullsstrumpor. Skjut fötterna i din sele stövlar och börja gå i minst 20 till 30 minuter på en plan yta såsom din köksgolvet eller en slät betong trottoaren. Om du kan stå ut med det, gå längre. Om inte, glida stövlar och sätta dem i en sval och torr plats.

steg 3

Upprepa processen med att arbeta ett tunt skikt av läder balsam i din sele stövlar nästa dag. Än en gång, halka på två par bomullsstrumpor och gå runt på en plan yta i 20 till 30 minuter eller längre, om du kan.

steg 4

Fortsätta att tillämpa ett tunt lager av läder balsam för stövlar gång per dag under de närmaste två till tre dagar. Som stövlar blir mer bekväm, förlänga din promenad. Så småningom kommer dina stövlar vara bekväm nog att bära under en längre tid.

tips

  • Tillämpa en läder balsam som tillverkas av Frye eller en formulerad för användning på det läder som användes för att tillverka din sele stövlar. Enligt den Frye hemsida, (se referens 3) olika typer av läder används för tillverkning av Frye Harness stövlar.
  • Påbörja processen med att bryta i dina stövlar minst en vecka innan du försöker använda dem under en längre tid.

Saker du behöver

  • läderbalsam
  • mjuk trasa
  • Två par av bomullsstrumpor