XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Downhill mountainbike racing är spännande, utmanande och kräver speciell utrustning. Med några modifieringar, kan din fulla fjädring längdskidåkning cykel omvandlas till en stor starter downhill cykel.

Instruktioner

1 Ta bort eventuella extra tillbehör såsom streckändar, vattenflaska burar, reflexer eller lampor.

2 Sänk din sadelstolpen så lågt som det går. Du kan behöva skära sadelstolpen så att det inte kommer att störa bakvagnen.

3 Ersätt en smal racing sadel med en nedförsbacke sadel som har starkare konstruktion och lite mer utfyllnad.

4 Om din ram eller gaffel har någon justerbarhet med dess fjädring, ställa upp så att du använder så mycket av resan som möjligt.

5 Ändra clipless pedaler till antingen en BMX stil plattform eller en plattform / clipless kombination.

6 Ta bort den lilla och mellandrevet från höger vevarmen och flytta stora ringen till mittläget.

7 Ta din framväxeln och framväxeln.

8 Lägg till en nedförsbacke kedja guide till de vevar. Detta kommer att hålla kedjan på kedjedrevet när man går igenom tuffa sektioner.

9 Ändra din körställning genom att höja din styrets höjd. Du kan göra detta genom att ersätta en plattjärn med en stig styre, och / eller byte av stammen med en mer upphov till det. Du kanske också vill gå med en kortare stam att sätta din vikt tillbaka och ge bättre styrning och spårning.

10 Ersätt en kort resa cross country gaffel med en längre fjädringsväg gaffel, eller till och med en gaffelkronan gaffel.

11 Kör bredare däck för bättre grepp och mer bump absorption. Bredare däck kommer också att ge dig bättre hantering över stenar och rötter.

12 Byt längdskidåkning hjul med utförsåkning hjul. Downhill hjul har bredare, starkare fälgar och vanligtvis fler ekrar, för styrka.

Tips

  • Vissa upphängnings mönster kommer att vara mer lämpade för downhill ridning än andra. Cyklar med "enhetliga bakre trianglar," (som Schwinn Sweet Spot cyklar, Trek Y cyklar och Klein Mantra, för att nämna några) lockout när du står där som cyklar med fullt aktiva bakre upphängnings mönster arbetar hela tiden. Varje cykel kommer att vara annorlunda.
  • För downhill kurser som kräver en hel del trampa, kan du höja din sadelstolpen lite. Försök att hitta en bekväm höjd som inte kommer att blockera dig från att få bakom sätet på branta sektioner.
  • Om din cykel har skivbromsfästen, kan du överväga att uppgradera till ett par skivbromsar. Kraften i skivbromsar överträffar linjära pull bromsar, de fungerar i alla förhållanden, kuddar håller längre och om du tänja ett hjul kan du fortfarande hålla igång. Men vid byte till skivbromsar, måste du ändra nav och ibland spakar också. Det kan lägga upp och bli dyrt.
  • Om du vill fortsätta att använda din cykel för andra saker förutom utförsåkning ridning, åtminstone hålla tredubbla klingor och framväxeln och växelreglage. Du bara måste vara noga med att hålla kedjan på, och vara redo att flytta för att få den tillbaka över. Göra andra ändringar som behövs.
  • Överväga att ändra chock på bakhjulsupphängning med en stöt med bättre neråt prestanda. Luftstötdämpare är lätta och bra för längdskidåkning, men spiral chocker är bättre för utförsåkning.
  • Ändra sitthöjd, kommer styrets position och gaffel resor alla påverka hur en cykelturer. Var noga med att cykla och bekanta dig med eventuella ändringar innan du försöker köra den.
  • Göra alla dessa förändringar kommer definitivt att ändra en cykel från en cross country cykel till en nedförsbacke maskin, men du behöver inte göra dem alla. Använd din diskretion när du gör ändringar, och eftersom alla cyklar är olika, kan en del av de förändringar vara onödiga eller överflödiga.
  • Om du vill gå med en gaffelkronan gaffel, kontrollera med ramen tillverkaren för att se om det är förenligt innan ett på din cykel. Dessa typer av gafflar sätta olika påfrestningar på ramens Headtube och som kan leda till ram misslyckande.
  • Vid byte däck fetare dem, leta efter avslut på ramen och gaffeln. Om ett däck är för bred, kommer det skaver mot ramen eller gaffel och potentiellt orsaka du att krascha.
  • Downhill mountainbike är en inneboende farlig verksamhet som kan leda till allvarliga skador eller dödsfall. Vi rekommenderar att du söker rätt utbildning och utrustning innan denna verksamhet.