XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Biverkningar av Biotin 5000 mg

Biotin, även känd som vitamin H eller B7, är ett vattenlösligt komplex-vitamin som är viktigt för en stark, friskt hår och naglar, och kan hittas i livsmedel som mandel, ägg, lever, pekannötter, sardiner och fullkornsprodukter. Biotin spelar en viktig roll i cellernas ämnesomsättning genom metabolizing aminosyror och kolhydrater, och hjälpmedel i att omvandla de näringsämnen du äter till energi. Forskning visar att biotin inte producerar toxicitet vid höga doser, inte heller är det i samband med biverkningar, enligt University of Maryland Medical Center. Emellertid kan allergiska biverkningar.

Eosinofil Pleuropericardial Effusion

En extremt sällsynt tillstånd, eosinofil pleuropericardial utgjutning, har associerats med att ta alltför mycket biotin i ett enda rapporterat fall beskrivs av lovetoknow.com. Specifikt höga doser av biotin tillsammans med vitamin B5 tros ha orsakat denna allvarliga reaktion. En eosinofil pleuropericardial utgjutning är en livshotande tillstånd som uppstår när blodet och luft in i pleurahålan utrymme runt lungorna, vilket resulterar i en stor lunginfektion. Återigen har detta skett i endast ett känt fall; Således verkar sannolikheten för en sådan infektion mycket låg.

Allergisk reaktion

Överskott biotin utsöndras i urinen; Därför finns det inga kända biverkningar för detta vitamin. Men bär alla intagna substans potentialen för en allergisk reaktion; Följaktligen, låt din läkare om du har en allergisk reaktion mot biotin, som rekommenderas av Drugs.com. Det faktum att det är ett B-vitamin visar att personer som har en allergi mot kobolt eller kobalamin inte ta biotin. I enskilda fall av allergi, kan en allvarlig reaktion uppstå. Tecken inkluderar bröst och hals täthet med bröstsmärtor, vilket skulle kunna indikera livshotande reaktion, anafylaxi. Anafylaxi kan producera en förlust av medvetandet och svåra andnings eller andningsproblem. Detta är en nödsituation - omedelbar medicinsk behandling är nödvändig.

Blodglukos Effekter

Eftersom biotin är viktigt för bildandet av fettsyror och glukos, kan höga doser av detta vitamin påverkar blodsockernivåer, som noterats av MayoClinic.com. Därför, om du är diabetiker, kontrollera med din läkare om biotin tillskott innan tillägget på egen hand.

Doser: Atypiska och Föreslagna

Det finns vissa situationer då mycket höga doser av biotin kan hjälpa i medicinsk behandling. Till exempel kan biotin 5000 mg hjälpa vid behandling av svampinfektioner, såsom Candida albicans, så att det inte utvecklas från dess jäst-liknande tillstånd i en svampform, såsom diskuteras av FungusFocus och altMD encyklopedi av alternativ medicin. Höga doser av biotin också används ibland av allopatiska läkarkåren för att behandla diabetes, eftersom det ökar känsligheten för insulin och effektivt ökar nivåerna av enzymer som är involverade i glukosmetabolismen, konstaterar altMD.

Eftersom en brist på biotin är extremt sällsynt, MayoClinic.com stater, ingen rekommenderade kosten ersättning har fastställts. Dock har normala eller lämpliga förslag intags bestämts enligt följande: 10-20 mikrogram (mikrogram) för barn från nyfödd till 3 år; 25 mikrogram för barn 4 till 6 år; 30 mikrogram för personer i åldern 7 till 10 år; och 30-100 mikrogram för ungdomar och vuxna. Det finns 1000 mikrogram i varje milligram (mg), så 5000 mg är en signifikant hög dos: Kontrollera med din läkare innan du tar biotin 5000 för att behandla någon sjukdom.