XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad att dricka (och när att dricka det)

Översikt

När man betänker det faktum att vi är ett land prickade med kaféer, barer juice och närbutiker som erbjuder tankfartyg stora soda alternativ, då är det ingen överraskning att många av oss dricker sätt mer kalorier än vi behöver. I själva verket tillsätta tomma flytande kalorier är en av de värsta kost brott vi gör. Men problemet är inte bara den extra kalorier, det är också att många junky drycker kan också påverka hunger och fyllighet-således lirka dig att äta ännu mer.

Så, innan sabotera din diet med drycker som skulle vara kost motsvarar en Cinnabon buffé, lära dig de bästa drycker att dricka, och det är bäst att ha dem.

När man har ... VATTEN

>> Du känner trötthet, har huvudvärk, eller bara vanlig gammal grinig: I en studie publicerad i The Journal of Nutrition, deltagare som dehydratiserades med mer än en rapporterade procent minskade humör, lägre koncentration och huvudvärk. Enligt studiens författare, vissa nervceller upptäcka uttorkning och kan signalera andra områden i hjärnan som reglerar humör och kognitiva funktioner. "En tumregel är att kvinnor behöver ca 11 8 oz. koppar vatten om dagen och män behöver cirka 15 koppar ", säger nutritionisten Amanda berhaupt-Glickstein.

>> Du vill gå ner i vikt: I mötet för American Chemical Society, fann forskarna att över 12 veckor, bantare som drack vatten före måltid tre gånger per dag förlorat omkring 5 pounds mer än bantare som inte ökar sin vattenintag. Bra riktlinjer: Drick två koppar innan varje måltid.

>> Du tränar för mindre än 90 minuter: Bara för att du svettas betyder inte att du ska nå för en sportdryck. Ja, du behöver vatten för rehydratisering och eftersom det hjälper Smörjer leder och ger dämpning till organ och muskler, tillsammans med många andra vitala processer. Men människor ofta överskattar sina behov av socker och sportdrycker när de utövar, säger Lisa C. Cohn, ägare av Park Avenue Nutrition i New York. "Egentligen är det bara vatten som behövs om du inte är aktiv i mer än 90 minuter med måttlig till hög intensitet." Drick cirka 15 till 20 ounces två till tre timmar innan träning, och 8 till 10 ounces 10 till 15 minuter i förväg, och samma belopp varje 10 till 15 minuter under träning.

När man har ... TEA

>> Du går igenom koffein tillbakadragande: Svart te kan vara rätt väg att gå när du vill minska koffein, säger Lisa Roberts-Lehan, en certifierad hälsa och närings konsult och holistiskt kock. "Den har cirka 50 mg koffein per 8 oz. kopp, jämfört med kaffe, som har mellan 100 och 190 mg per 8 oz. kopp."

>> Du har mage frågor: I traditionell kinesisk medicin, är teer sägs förbättra matsmältningen genom att neutralisera magsyra. Roberts-Lehan rekommenderar Oolong te att stödja matsmältningssystemet på grund av dess avgiftande egenskaper, medan Cohn råder såsom earl grey eller dam grå med bergamont och ingefära för sina magen utjämnande egenskaper.

När man har ... JUICE

>> Du måste förstoppning lättnad: Beskär juice är rik på C-vitamin och mineraler, som kalcium och järn. Det har också hög fiberinnehåll olöslig, vilket bidrar till att flytta avfall genom tarmen som skall elimineras, säger nutritionist Robin Miller, författare till många kokböcker, inklusive Robin Tar 5. Drick lite på morgonen för att hjälpa till att balansera ut de näringsämnen i frukost. Juice är bäst samarbetar med magert protein och komplexa kolhydrater för att sparka igång ämnesomsättningen. Alltid leta efter 100 procent juice för att undvika tillsatt socker och kalorier.

>> Du har en urinvägsinfektioner (UVI): Tranbärsjuice innehåller substanser som hämmar bindningen av bakterier till blåsvävnad, vilket kan bidra till att förebygga urinvägsinfektioner, enligt en studie publicerad i tidskriften Food Science och bioteknik. Om du ofta lider av återkommande UVI episoder, prova en daglig glas 100 procent tranbärsjuice.

>> Du har en fettrik måltid: med apelsinjuice efter dubbel ostburgare kan bidra till att neutralisera det inflammatoriska svaret av en fettrik måltid. Det kan fungera eftersom OJ fungerar som en antioxidant, vilket skulle neutralisera inflammation och bidra till att förhindra skador på blodkärlen, enligt University of Buffalo forskare. Drick ett glas efter en fettrik måltid.

När man har ... kaffe

>> Du är bekymrad över diabetes: "Kaffe innehåller krom och magnesium, två mineraler som hjälper kroppen använda insulin-hormonet som styr blodsocker, vilket kan bidra till att förebygga typ 2-diabetes", säger Miller. Om du inte är känsliga för koffein, kan du njuta av kaffe-utan tillsats av socker, sockerhaltiga sirap, eller helfet mjölk eller grädde, hela dagen lång.

>> Du känner blues: koffeinhaltiga kaffe har visat sig ha flera fördelar för hälsan hos kvinnor. "Till exempel fann en studie att kvinnor som drack fyra eller fler koppar kaffe per dag hade en lägre risk för livmodercancer", säger berhaupt-Glickstein. "En annan studie fann fler kvinnor drack koffeinhaltiga kaffe, desto mindre sannolikt att de skulle ha depressiva symtom."

När man har ... MJÖLK

>> Du vill bränna fett: Det är bra för starka ben, ja, men det kan också hjälpa dig att bränna mer fett, enligt en studie publicerad i American Journal of Clinical Nutrition. Ämnen som följde en typisk daglig amerikansk diet (cirka 35 procent fett, 49 procent kolhydrater, 16 procent protein och 8-12 g fiber) och fått tillräckligt mejeriintag (3 dagliga portioner av mejeriprodukter med var och en ger 300-350 mg kalcium och 8 till 10 g protein) minskade sin kroppsfett med cirka 2 pounds. Detta jämfördes med den låga-mejeriursprung (mindre än tre portioner) insugningsgruppen.

När man har ... ÖL

>> Du vill ha en uthållighet boost: Vem skulle ha trott att öl skulle kunna förbättra din gångtid? "Dark öl har högre järnhalt än ljusare öl. Järn är ett viktigt mineral i alla celler och transporterar syre från lungorna till resten av kroppen ", säger Miller. Ju fler syrebärare du har, kan de lättare musklerna tillgång till syrerikt blod för att hålla dig igång. Miller förklarar att även om öl är 93 procent vatten, mörka öl är en bra källa till antioxidanter som omvända cellskador i kroppen. Antioxidanter är vad du behöver för att bekämpa den naturliga övningen svar på muskelskada inflammation, som kan underblåsa en snabbare återhämtning. En öl då och då med måltid är bra, men det är bäst att undvika alkoholkonsumtion en till två timmar före sänggåendet så din sömn inte störs.

När man har ... LEMONADE

>> Vill du ha lite immun stöd: På grund av dess rika C-vitaminhalten, citroner stärka immunförsvaret och är mycket rengöring, säger Robert-Lehan. "Lemonade gjord på färsk citroner, vatten och en liten mängd sötningsmedel, som stevia, rå honung, eller rå agave är avgifta, frisk och kyla", säger hon.

När man har ... en smoothie

>> Du behöver en måltid on-the-go: kommersiella varumärken packa på upp massor av kalorier och socker, så gör din egen. Roberts-Lehan säger en hälsosam smoothie ingredienslista bör innehålla: Massor av gröna, färsk frukt, ett förhållande vatten-till-mjölk av tre delar vatten till en del mjölk eller osötad icke-mejerimjölk (t.ex. mandelmjölk) proteinrik chia frön, hampafrön, alla naturliga mandel smör, eller en skopa av ett grönt och / eller proteinpulver.