XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Blodiga näsor hos barn


En blodig näsa kan vara skrämmande att se eller har, särskilt hos barn. Föräldrar befinner sig undrar vad som kan orsaka frekventa blodiga näsor och om orsaken är allvarlig eller en del av att växa upp. De flesta blodiga näsor hos barn är från små orsaker och kan behandlas hemma.

symptom

En blodig näsa i ett barn är normalt röda blod löper från den ena eller båda näsborrarna. Blödningen kan vara lätt eller tung med några blodproppar.

bunt Trauma

Ett slag på näsan är den vanligaste orsaken till en näsblod hos barn. Pojkar är mer mottagliga på grund av mer fysisk karaktär typisk spel.

Sjukdom

Slemhinnan i näsan kan torka ut vid sjukdom. Irritation från gnugga eller användning av vävnader kan orsaka blödningar.

andra orsaker

Vissa barn driva saker i deras näsor och få dem att blöda. Små leksaker, ärtor och något litet nog att passa in i en näsborre kan börja blodflödet ..

Plockning

Plocka på torkade slemhinnor kan orsaka en näsa blodig. Naglar kan repa slemhinnan i näsan eller ett barn kan driva tillräckligt hårt för att slipa fodret.

Svårare förhållanden

Kraftiga blödningar eller täta näsblod för ingen anledning behöver all ytterligare utredning. Den främsta orsaken till näsblod utan skada är en blod tillstånd, såsom onormala blodplättar eller ens en levra som blödarsjuka.