XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Skjuta en basketboll korrekt är inte alls så lätt som det ser ut. Även om det är sant att varje person har sin egen personliga sätt att skjuta, det finns åtgärder som kan vidtas för att förbättra ditt skott. Här är hur man skjuter basket korrekt.

Instruktioner

1 Håll basket med svag hand vid sidan av basket och din starka hand på botten och något åt ​​sidan. Till exempel bör en högerhänt skytt placera sin vänstra hand till den vänstra sidan av basket och hans ritt handen till nedre högra delen av bollen. Den starka arm ska vara nära eller i en rät vinkel när man håller bollen. Dessutom bör din starka hand hålla bollen mer med fingrarna än din handflata. Det bör finnas lite utrymme mellan handflatan och basket.

2 Pekar båda fötterna i riktning mot bågen. Var noga med att hålla fötterna pekade mot bågen hela tiden, både före och efter hoppa.

3 Leap rakt upp i håret medan du håller basket. Många tävlande hoppa så högt som möjligt, medan andra föredrar en kortare hopp. Mixtra med din tills du hittar vad som fungerar bäst för dig.

4 Som du hoppar i luften, drar din starka arm tillbaka till ungefär en 45-graders vinkel. Sedan förlänga skytte arm mot bågen och släpper bollen som armen sträcker sig helt.

5 När bollen lämnar ditt skytte hand vända handleden hela vägen ner så att dina fyra fingrar pekar mot marken när bollen lämnar handen. Detta är känt som "följer igenom." Det är viktigt att följa upp varje gång du skjuter.

Tips

  • Det kan vara klokt att arbeta på ditt skytte rörelse utan hoppar tills du är bekväm med placeringen av dina händer och armar.