XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Någon ny till golf kan ha svårt att greppa hur sporten gjorde på grund av några förvirrande villkor och de olika konkurrerande format. Men genom att få en grundläggande kunskap om några av dessa termer och scoring metoder en individ kan förstå golf poäng.

Instruktioner

Hur man förstå Golf Scores

1 Bekanta dig med begreppet par. Par är den term som används för det totala antalet skott en duktig spelare ska slå för att få bollen från tee i hålet. Längden på ett hål är en stor faktor i att bestämma dess par: de längsta hålen är oftast par 5: or, den mellersta räckvidd hål är oftast par 4s, och den kortaste hålen är oftast par 3.
Par tar alltid hänsyn till att en spelare kommer att behöva två puttar en gång på greenen. Till exempel, ett par 5 återspeglar att en spelare ska kunna nå den gröna i tre skott och sedan ta två puttar.

2 Lär dig termer som beskriver andra än par poäng.
Uttrycket bogey används när en spelare behöver mer än de tilldelade slag (par) för att avsluta hålet. Ett slag mer än par är en bogey; två slag mer är en dubbel bogey, tre slag mer är en trippel bogey, och så vidare.
När en spelare behöver färre än de tilldelade slag för att avsluta hålet, är en mängd olika termer som används.
En boll som går i hålet på skott från tee är en hole-in-one. En albatross är tre skott bättre än hålets par: en poäng av två i nivå 5, till exempel. En örn är två skott bättre än par: till exempel en tre i nivå 5. En birdie är ett skott bättre än par: fyra i nivå fem.
Även om termer används för att beskriva hur golfaren klarat på hålet, är deras värdering alltid registreras som antalet slag de tog för att slutföra hålet.

3 Kom ihåg att i slagspel antalet slag en spelare tog på varje hål tillsätts tillsammans för att skapa slutresultatet för rundan. Ju färre slag desto bättre. En typisk golfbana har ett nominellt på mellan 70 och 72, vilket innebär att detta är det antal som produceras när de pars för de 18 hålen läggs ihop.
En spelare som skjuter en 67 på en par 72 bana sägs vara "5 under" för rundan. En 72 skulle kunna beskrivas som "även par." En runda där 77 slag behövdes för att slutföra kursen skulle identifieras som "fem över."

4 Var medveten om att när du tittar på en professionell golftävling att en spelares slutpoäng kommer att vara den totala slag som behövs från varje runda spelas. De allra flesta professionella turneringar består av fyra rundor, vilket innebär 72 hål spelas. Den par för kursen måste multipliceras med fyra för att se vad "även par" skulle vara. Så till exempel, på en par 72 bana en fyra dagars poäng även par kommer att bli 288. En spelare som är 11 under, till exempel, kommer att ha skjutit en 277 för de fyra dagarna på kursen.
När du tittar på en turnering, kom ihåg en spelares poäng kommer att hänvisas till på fyra sätt: hans förhållande till par bara i den omgången; hans ackumulerade förhållande till par för tävlingen (alla omgångar spelade hittills), hans poäng för den omgången och hans ackumulerade poäng för turneringen.

5 Kom ihåg att i matchspel varje hål värderas som en enda punkt. Spelaren eller sida som har den lägsta poängen på ett hål kommer sägas ha "vunnit hålet." Om sidorna slutföra hålet i samma antal slag hålet säges vara "halveras." En spelare eller lagets faktiska numerisk poäng för ett hål spelar ingen roll.
Matchspel scoring kan vara förvirrande för två skäl.
För det första eftersom det är alltid en löpande summa. Om spelare A vinner de två första hålen, är den spelaren 2-up. Om spelare B vinner tredje hålet, kommer spelare A vara en-up. Tänk på det som spelare A är ett hål upp på spelare B. Om spelare B vinner nästa hål, kommer de två spelarna har vunnit lika många hål och matchen kommer att vara "alla torg."
För det andra, kan en matchspel poäng hänvisas till två sätt, beroende på om hänvisning till ledare eller släpvagnen. Om spelare A vinner de två första hålen, han sägs vara två-up. Om man talar om spelare B efter de första två hålen, är den spelaren 2-ner.

Matchen slutar när den ena sidan har lyckats vinna fler hål än det finns hål kvar att spela. Till exempel, som är en sida upp med två hål kommer till 18: e hålet kan inte förlora. Matchen är över och att sidan sägs ha vunnit "2 och en" indikerar att det var upp två hål med bara en för att spela.

6 Inse att en turnering som använder Stablesystem utmärkelser pekar på spelare baserat på hur ett hål spelades. I detta system, som sällan används av yrkesverksamma, är en golfare ges ett visst antal poäng för en par, en birdie och eagle, och så vidare. Till exempel, i vissa versioner av Stable System nivå är värda en poäng, en birdie är värd två och en örn värt tre poäng. Bogeys kan ges ingen idé värde eller de kan ges ett negativt värde, med en dubbel bogey värt minus två poäng till exempel. Kom ihåg att med Stable systemet matchar högst poäng vinner.