XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Texas Cull Hunting


Cull jakt är ett verktyg där viltförvaltare eliminera sämre djur från naturtypens genpoolen. Den används också när en livsmiljö är överbefolkad. Culling är en process som används i stor utsträckning av Texas markägare.

Hållningen genom Gevär

Texas Cull Hunting

En imponerande hjortdjur

I mycket höga inhägnade områden i Texas, är genetisk manipulation används som ett verktyg. Teoretiskt, genom utslaktning bockarna med mindre horn mer imponerande spänn har större möjlighet att reproducera.

Diet

Kost spelar en viktig roll i hjorthorn tillväxt. Det är mer betydelsefullt, men i tider av stress. I säsonger när regnet är otillräcklig i Texas, gör växterna växer inte lika mycket och rådjur är i direkt konkurrens för mat. I situationer som denna alla rådjur kan kan bli ohälsosamt. Under sådana förhållanden vissa markägare kommer slakta djur för att ransonera mat.

fördelar

I vissa fall, chefer måste slakta rådjur för kvalitets- och dietändamål. På hög inhägnad egenskaper även i goda, regniga år finns det bara så mycket mat att gå runt. Ofta är skörden doneras till matbanker, barnhem och andra välgörenhetsorganisationer.