XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Folsyra & amp; Restless Leg Syndrome

Folsyra hänvisar till syntetisk form av folat - en viktig vitamin också känd som vitamin B-9. Kroppen behöver folat för tillverkning av byggstenar av celler, så kallade deoxiribos nukleinsyra eller DNA, och ribos nukleinsyra, även känd som RNA. Folat, det dietary källa för folinsyra, även medhjälpare i produktionen av normala röda blodkroppar för att förhindra anemi. En folsyrabrist, ett tillstånd särskilt farligt för gravida kvinnor, kan orsaka en mängd olika symptom och bidra till symtom på restless leg syndrome - en neurologisk rörelserubbning.

Sekundär Restless legs syndrom

Restless legs syndrom kan vara primära, vilket betyder att den sker i frånvaro av något annat tillstånd, eller sekundär, vilket betyder att den sker som en följd av ett annat tillstånd. Sekundär restless legs syndrome kan uppstå som en följd av njurförhållanden, neuropati - nervskada - eller näringsbrist. Näringsbrist är kända för att bidra till restless legs syndrom inkluderar järnbrist, magnesiumbrist, E-vitaminbrist och folsyrabrist, enligt NYU Langone Medical Center.

symptom

Om du har restless legs syndrom kan du uppleva obehagliga förnimmelser i benen som känns som att dra, rycka, krypa, stickningar kramper, kliande, brännande, gnagande eller smärtsam. Närvaron av dessa känslor orsakar en oemotståndlig lust att röra på benen som ofta blir värre på natten. Även om du kan ofta förbiser symtomen på rastlösa ben som nervositet, stress eller muskelkramper, är det en verklig tillstånd som kan behandlas.

Folsyrabrist Symtom

Eftersom kroppen behöver folsyra för ny cellproduktion orsakar en folsyrabrist stor risk för en gravid kvinna och det växande fostret. En folsyrabrist kan orsaka neuralrörsdefekter som resulterar i missbildningar i ryggraden och hjärnan. Hos barn kan en brist leda till en långsam övergripande tillväxt. För vuxna kan en folsyrabrist orsaka en förlust av aptit, diarré, viktminskning, svaghet, huvudvärk, hjärtklappning och irritabilitet. Det kan också resultera i anemi - en minskning i antalet friska röda blodkroppar, som interfererar med syretransport genom kroppen. Detta kan bidra till eller förvärra symptomen på restless leg syndrome.

Behandling

För att behandla restless leg syndrome, måste läkarna behandla den bakomliggande orsaken. Om du har en folsyrabrist kan du ta ett kosttillskott eller öka ditt intag av livsmedel rika på folat. National Institutes of Health Office of Kosttillskott indikerar att vuxna bör konsumera minst 400 mikrogram per dag av folat, medan gravida kvinnor bör konsumera 600 mikrogram per dag.

dietary Folat

Även forskare fortsätter att studera om en folsyrabrist faktiskt orsakar restless legs syndrom, enligt Medline Plus, öka folat, eller folsyra, konsumtion gör att lindra symtomen. Eftersom kroppen lätt absorberar kosten folat, äta livsmedel som innehåller mycket folat hjälper avhjälpa en brist. Livsmedel som innehåller mycket folat inkluderar gröna bladgrönsaker, såsom spenat och turnipgreens, citrusfrukter och juicer och torkade bönor och ärtor, såsom cowpeas och Great Northern bönor.