XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Depakote används för att behandla många olika typer av anfall vanliga hos barn, liksom den maniska fasen av bipolär sjukdom. Det används också för att förhindra migränhuvudvärk. Dess generiska namn är divalproexnatrium. I allmänhet är Depakote tolereras väl, men som alla läkemedel, har det biverkningar, särskilt hos barn.

fördelar

Depakote är en av de mest effektiva behandlingar som är tillgängliga för frånvaroattacker (en gång kallas petit mal-anfall) hos barn. Det är också effektivt för infantil spasm, stärkande kloniska anfall (en gång kallas grand mal-anfall) och anfall som utlöses av blinkande lampor.

Biverkningar hos barn under 2 år

Barn yngre än 2 år ta Depakote har en mycket högre grad av leversvikt än vuxna eller äldre barn som tar läkemedlet. Risken är högre för mycket små barn som också tar andra beslag mediciner eller har en metabolisk störning eller en hjärnsjukdom.

Symtom på leverskada

Leverskada inträffar vanligen inom de första sex månaderna av behandlingen med Depakote. Barn upplever leverskador har symptom som kräkningar, aptitlöshet, tröghet och gul hud och ögon.

Ökade nivåer av testosteron i Girls

Många flickor äldre än 10 som tar Depakote har ovanligt höga nivåer av testosteron. Det mest uppenbara tecken på detta är i allmänhet viktökning. Ett barns barnläkare kommer att övervaka dessa nivåer.

Irritabilitet

Vissa barn tar Depakote erfarenhet ökad irritabilitet, men det är sällan ett allvarligt problem.